fredag den 16. december 2016

Paullina Simons - The Bronze Horseman.

Bogen er købt på The Book Depository og er lyttet som nogenlunde engelsk lydbog fra Mofibo.

I starten af bogen, synes jeg mest oplæserens amerikanske accent lød skotsk og hans pibende henåndende falset kvindestemmer irriterede mig en anelse. Min interesse i denne bog var rent historisk og jeg valgte at lytte den, som en del af mit russiske læsetema.

Historien foregår under 2. verdenskrig i Leningrad. Hovedpersonen er den 16-årige Tatiana, der bor med sin familie i en lejlighed, sammen med flere andre familier. En dag møder hun den flotte soldat, Alexander og forelsker sig hovedkuls i ham, for senere at finde ud af, at hendes søster Dasha allerede er kæreste med fyren.

Selve historien der tager sin begyndelse i 1941, hvor tyskerne vinder det ene slag efter det andet på østfronen og langsomt nærmer sig Leningrad, mens den russiske befolkning holdes i total uvidenhed. Kombineret med den skrøbelige kærlighed mellem to der ikke kan få hinanden. Gav en helt fantastisk og meget barsk historie.

Det er et realistisk og stærkt billede historien tegner af byen under belejring, hvor optimisme forvandler sig til hungersnød og folk dør af sult og fejlernæring. Madvarerne der bliver sværere og sværere at få fat på og de madvarer der kan fås er af tvivlsom og desperat karakter. For eksempel brød bagt med savsmuld i stedet for mel. Kort og godt, første halvdel af bogen giver en hudløs rå og hjertegribende fortælling, hvor balancen mellem romancen og det seriøse trods alt var nogenlunde lige.

Desværre skete der et skift i bogen ca. 60% inde og bogen tog en meget uventet drejning, som gjorde at jeg valgte at opgive den. Det er på ingen måde fordi at jeg er snerpet, men det var ikke lige 101 samlejestillinger jeg var på udkig efter da jeg valgte den til mit læsetema. Efter det punkt interesserede handlingen mig ikke nok, til at jeg gad bruge tid på at lytte de sidste 8 timer af historien.

The Bronze Horseman er opgivet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar