lørdag den 28. januar 2017

Cindy Pon - Serpentine

Bogen er købt på The Book Depository ( tror jeg nok?).

Den unge Skybright, vokser op i huset hos en velstående familie, hvor hun er tjenerinde for den jævnaldrende Zhen Ni. De to er uadskillelige på trods af deres meget forskellige positioner i livet, indtil den dag Skybright finder ud af, at hun faktisk er en slangedæmon og husholdningen samtidig får en anden ung pige som gæst.

Jeg var meget spændt på bogen, da det ikke er så tit at jeg er stødt på YA-bøger med et kinesisk tema og man skulle tro, at en bog med en heltinde, der kan forvandle sig til en slangedæmon ville give en actionfyldt og gennemført kick-ass historie.

Der var også kampscener, faktisk udkæmpes der i gennem hele bogen en kamp mod udøde - altså zombier. Men det hele sker i periferien af handlingen, kun momentvis kommer hovedpersonen i kontakt med kampene. I det hele taget synes jeg hele ånde-dæmon-udød-delen, var temmelig underudviklet.

I stedet er bogen alt for beskrivende og analyserende, samtidig med at jeg følte at handlingen gentog sig selv flere gange. Skybright opsøger flere gange kampene, for så at forsvinde igen. Det blev lidt frustrerende til sidst, fordi man aldrig fik et klart billede af, hvad hendes rolle egentlig var. Jeg vil medgive, at der kommer et twist til sidst, som overraskede mig, men det var bare ikke nok.

Den eneste del jeg synes var rigtig god, var at forfatteren lykkedes med at have et homoseksuel par med i handlingen, uden at det virkede som om, det bare var for at være politiskkorrekt. Det gav mening og virkede som en naturlig del af handlingen og ikke spor forceret.

Bogen er på 269 sider, skrevet med gigant skrift og det tog mig 10 dage at læse den. Den var simpelthen bare for kedelig. Det er den første bog i en serie, som jeg ikke har noget ønske om at læse videre i.

Serpentine får 1/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar