mandag den 9. januar 2017

Paul French - Midnight in Peking

Bogen er lyttet som engelsk lydbog på Mofibo.

Da den engelske pige Pamela Werner bliver fundet myrdet i Peking i 1937, sender det et chokbølge gennem det internationale samfund i byen, for ikke nok med at hun er ikke-kineser og datter af en tidligere britisk konsul, men det er et usædvanligt bestialsk mord. Blandet andet mangler flere af hendes organer.

Forfatteren stødte første gang på det brutale mord på Pamela Werner, under læsningen af en erindringsbog fra et fremtrædende britisk ægtepar, der boede i Peking på samme tid som Pamela. Mordet blev ved med at rumestere i hans hoved.

Da han nogle år senere, mens han er ved at gennemgå gamle dokumenter fra det britiske konsulat, finder nogle breve som den dræbte piges far har skrevet til konsulatet i Peking, føler han at det er en historie som har brug for at blive fortalt.

Udover mordet, den forfejlede opklaring og den ulykkelige fars desperate forsøg på selv at opklare drabet på sin datter, så er det en historie om en by i rivende forandring. Det udenlandske koncessions område i byen er i opløsning og japanerne rykker nærmere og nærmere byen med deres vold og skånsesløse hærgen.

Bogen giver et indlevende og stemningsfuldt billede af den udenlandske enklave i den store kinesiske by, samtidig med at han giver et bud på forholdene der førte til mordet på den unge kvinde og forløbet under selve drabet. Det han får stykket sammen udfra dokumenterne, virker så sandsynlig at jeg vil påstå, at han har opklaret forbrydelsen her mange år efter.

Midnight in Peking får 4/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar