søndag den 26. februar 2017

John Le Carré - The Spy who came in from the Cold.

Bogen er købt på Saxo.com. Den er læst sammen med min læseklub, som en del af vores Kold Krigs tema.

Alec Leamas, er leder af den britiske efterretningstjenestes afdeling i Vestberlin, men da han ser sin sidste spion i Østberlin blive likvideret for øjnene af sig, vil han have hævn over den østtyske efterretningschef Mundt, der er skyld i at han har mistet alle de britiske agenter i Østberlin og der med har han forfejlet sin opgave. Nu sættes en gigantisk spil i gang, hvor ingen ved hvem der er ven eller fjende.

Romanen er blevet en klassiker inden for spion-genren og det er den tredje bog i forfatterens George Smiley-serie, en person som stort set ikke figurer i denne bog. Det er den første bog jeg læser af forfatteren, der selv har arbejdet for den britiske efterretningstjeneste og den giver et godt billede af situationen under Den Kolde Krig og passede derfor rigtig godt ind i vores læsetema.

Det er ikke et romantiseret og upbeat spionthriller a la James Bond, med damer og action, tværtimod er den meget dyster og måske også lidt tør i det. Det er en meget simplificeret fortællerstil, hvor det føltes som om alt overflødige var skåret væk, for kun at efterlade en meget rå historie.

 Selv om forfatteren gang på gang har sagt, at alt i historien er fiktion, så kan jeg levende forestille mig at det sagtens kunne have foregået på den måde der beskrives, med spioner og dobbeltagenter viklet ind i et net af kontraspionage.

Bogen har ikke givet mig lyst til at læse mere fra genren, men den var da okay, og meget anderledes end hvad jeg ellers læser.

The Spy who came in from the Cold får 3/5 stjerner.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar