torsdag den 2. februar 2017

Katharina Malu Bach - Den første enhjørning

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra Forlaget mellemgaard.

Historien handler om hingsten David, der bor alene med en flok næsehorn på savannen. Han prøver desperat at passe ind med flokken.

Hvem kan stå for en bog om hvordan den første enhjørninger blev til. I hvert fald ikke min 7-årige datter og jeg. Vi havde store forventninger til historien da vi gik i gang. Men allerede tre sider inde, satte min datter ord på bogens helt store problem, da hun sagde "Mor, vil du ikke godt oversætte."

Det er en billedbog, med flotte illustrationer af historien. Men problemet er bare at billeder og tekst ikke passer sammen.

Sproget er alt for svært, hvis det er rettet imod den aldersgruppe, der passer til bøger med sådan nogle illustrationer. Ord som attraktiv, perspektiv, plantegevækster og ihærdig er fine nok at bruge, hvis der præsenteres nogle stykker af dem i løbet af hele bogen. Så kan man fint forklare ordets betydning og få en lille snak om det. Men når det er sætning efter sætning, der er præget af så lange og svære ord, så bliver det volapyk for børnene og det kommer til at tage alt for lang tid at forklare hvad teksten betyder.

Desværre var jeg langt fra begejstret for denne lille bog med de fine tegninger og min datter var meget skuffet, da vi måtte opgive, at læse den højt sammen efter få sider. Jeg kan muligvis have fejlbedømt hende som værende målgruppen for bogen, men det var i hvert fald slet ikke en bog for os

Den første enhjørning får 1/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar