søndag den 19. marts 2017

Claire Fuller - Swimming Lessons

Bogen er lånt på biblioteket.

Den kunstneriske Flora bliver kaldt hjem til sit barndomshjem af søsteren Nan, efter at deres far har haft et frygtelig fald og er kommet slemt til skade. Faderen er en berømt forfatter, men familien er nok mest kendt for moderen, Ingrids sporløse forsvinden da pigerne var små. Historien er fortalt i skiftevis breve skrevet af moderen til faderen, der fortæller deres ulykkelige historie, samt i nutiden, hvor den fortæller Nan og Floras historie.

Det er en ulykkelig og tragisk historie om kærlighed, svigt og bedrag. Det er en deprimerende historie om en ung kvindes kærlighed til en ældre svigefuld mand, om det liv hun drømte om men som ikke blev til noget.

Selv om jeg var begejstret for det mørke twist og den triste undergangsstemning i bogen, så havde jeg det svært med personerne og handlingen, som jeg ikke brød mig sønderligt om og som jeg fandt både overfladiske og forvirrende. Jeg synes der var mange ting, som jeg aldrig helt fik svar på og jeg lukkede bogen med en følelse af, at historien var ufuldendt, at forfatteren havde sprunget over noget.

Jeg synes især, at jeg manglede at vide noget mere om pigernes opvækst, specielt i tiden efter moderens forsvinden. Meget kunne man læse mellem linjerne, men for mig manglede der stadig noget. Måske har jeg misset noget af det der var underforstået i teksten.

En hjerteskærende og meget trist fortælling om familie og den ikke altid lyserøde kærlighed.

Swimming Lesson 3/5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar