søndag den 12. marts 2017

Jessika Devert, Anna-Lena Joners Larsson - Nazitøsen

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget HaperCollins Nordic.

Det er forfatterens egen beretning om hvordan hun for en tid, ikke bare færdedes i nynazistisk kredse, men faktisk selv var en kendt personlighed i det miljø langt udover Sveriges grænser, på grund af kærestens white power band.

Jeg var interesseret i at læse bogen, fordi det altid fascinerer mig, hvordan nogen kan vælge en så åbenlyst forkert måde at leve på og som mor til fire børn, sidder der vel også altid en lille frygt i mig, for at mine egne børn, på et tidspunkt i deres liv skulle blive fanget i sådan noget.

Anna-Lena har fortalt sin historie til journalisten Jessika Devert og det fremstår lidt rodet og der er nogle gentagelser og overlapninger undervejs. Det føles som om det man bliver præsenteret for, er nogle udvalgte hightlights fra forfatterens rodløse liv.

Hun fremstår meget naiv og lægger selv skylden for sine handlinger på både sin ADHD og fibromyalgi, hvilket på mig virkede som om hun ikke ville tage ansvar for sine egne valg. Men jeg synes det er interessant, at læse om, hvordan hun bliver mere og mere involveret i højrestremistiske grupper, men hele tiden fornægter og skammer sig over det. Det virker meget tilfældigt, både hvordan hun kommer ind i miljøet via sin kæreste og senere også hvordan hun kommer ud, fordi han forlader hende.

Jeg fik under læsningen et meget ambivalent forhold til hovedpersonen og bogen. Jeg synes egentlig ikke, at jeg hverken blev klogere på hende som person eller kom til at forstå hendes valg bedre, men det var da et okay indblik i et anderledes liv.

Nazitøsen får 3/5 stjerner. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar