onsdag den 19. april 2017

Liane Moriarty - Hypnotisørens kærlighed.

Bogen er lyttet som dansk lydbog på Mofibo. Af samme forfatter har jeg tidligere læst/ lyttet. Min mands hemmelighed, Store små løgne, Det hun glemte og Vanvittig skyldig.

Da Ellen møder Patrick og lige så stille forelsker sig i ham, er det ikke kun Patricks søn, den 8-årige Jack, der følger med i pakken, men også Patricks afdøde kone Colleen og ikke mindst hans eks-kæreste Saskia, som rent faktisk stalker ham.

Det er både skræmmende, men også lidt spændende for Ellen, at vide at hun ikke er den eneste der gerne vil have Patrick, men hvad hun ikke ved er, at hun faktisk allerede kender Saskia, som ofte kommer i hendes hjem til hypnoterapi, bare under et andet navn.

Hver gang jeg tager fat på forfatterens bøger, bliver jeg overrasket over hvor brandgodt hun skriver og hvor observant og god hun er til at skildre mennesker. I denne bog tager hun fat på hvordan det er at gå ind i et fast forhold i en moden alder og håndtere den bagage, vi hver især bringer med ind i et forhold og jo ældre man er, jo mere bagage er der.

Hun har også fokus på, hvordan vi så forlader et forhold igen. Om man er den den bliver forladt eller den der forlader og at det ikke altid er så let at slippe tidligere forhold, der jo ofte rummer vigtige livsvalg, minder, og ikke mindst,  meget tætte relationer til partnerens familiemedlemmer og venner.

Jeg var ikke helt sikker på, hvad jeg ville synes om, at det var stalker-vinklen hun tog op. Et tema som i de sidste par år er blevet gennemtærsket i kriminalromaner og spændingsbøger. Men jeg synes hun gør det godt og får set på de mange forskellige aspekter der er ved fænomenet, både fra stalkerens synspunkt, men også hvordan vi ser forskellig på om det er kvinder eller mænd der bliver stalket.

Endnu en fantastisk bog fra Liane Moriarty, Jeg kan kun anbefale hendes bøger. De er altså en klasse for sig. Jeg er lidt ærgerlig over, at jeg ikke har flere af hendes bøger til gode, og ser frem til kommende bøger fra hendes hånd.

Hypnotisørens kærlighed får 5/5 stjerner. 

2 kommentarer:

  1. Jeg er også vild med hendes forfatterskab :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Glæder mig til hun udkommer med nogle nye :)

      Slet