mandag den 8. maj 2017

Bonnie-Sue Hitchcock - The Smell of Other People´s Houses

Bogen er lånt på biblioteket.

Historien følger fire unge mennesker og hvordan deres liv på forskellige måder bliver viklet ind i hinanden.

Det er en bog om livet i Alaska, der er en smeltedigel af kulturer og folkeslag. Den fortæller på en meget letlæslig måde, om det hårde liv i byen Fairbank og de mennesker, der bor her og den måde de lever på.

Der lever overordnet set tre grupper af indbyggere i Alaska, "de hvide", der for størstedelen kommer fra Canada og USA, de indfødte athabascere, som har rødder tilbage til samme folkegruppe som de Nordamerikanske indianere og til sidst inuiterne, som tilhører samme folkegruppe som grønlænderne.

Alle disse grupper har deres egne skikke og måder at leve på og prøver, mere eller mindre succesfuldt at overleve i et moderne samfund, samtidig med at de prøver at bevare deres egne skikke og traditioner, selv om vold og druk påvirker og ødelægger manges liv.

Jeg kunne rigtig godt lide historien i bogen, der lagde meget vægt på det menneskelige og det sanselige. Selv om den i bund og grund måske var lidt vel konfliktsky og forfatteren synes at lægge et lyserødt skær over de ting der fortælles om, så som vold og overgreb i hjemmet, børn der er tvunget til at forlade hjemmet i en ung alder og teenage graviditet.

Forfatteren er selv opvokset i Alaska og sådan er det vel, hvis man selv er vokset op midt i det hele, så er man måske lidt hærdet og har en tendens til at se tingene, eller måske at ville fremstille tingene fra de positive sider. Men jeg kunne nu rigtig godt lide historien alligevel, med dens blanding af socialrealisme og eventyr.

En ikke helt realistisk, men utrolig godt fortalt historie, der dog alligevel gav et indblik i de problematikker et så afsides og meget broget og barsk samfund, som det i Alaska dagligt står over for.

The Smell of Other People´s Houses får 4/5 stjerner 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar