onsdag den 31. maj 2017

Mikael Niemi - Populærmusik fra Vittula

Bogen er lånt på biblioteket.

Historien foregår i slutningen af 1960´erne og begyndelsen af 1970´erne i den lille by Pajala, der er beliggende oppe i det nordligste Sverige på grænsen til Finland, der hvor man er for svensk til at være finsk og for finsk til at være svensk.

Fortællingen følger drengen Matti og fortæller om hans barndom, spirrende ungdom og det første overvældende møde med Rock´n Roll-musikken, som kommer til at præge hans ellers kaotiske ungdom.

Det er en meget barsk fortælling om druk, vold og en barndom, der ligger meget fjernt fra vore dages curling-opdragelse. I stedet blev der udkæmpet drikkekonkurrencer med hjemmebrændt sprut og luftgeværskrige mellem de forskellige bander i byen, mens badstuens varme skiller mandfolkene fra tøsedrengene. Hele historien er pakket godt ind i en god gang humor af den meget rå slags, som løfter stemningen , men nok i virkeligheden dækker over hvor barsk et liv det reelt er.

I første omgang opgav jeg bogen og i anden omgang, måtte jeg meget langt ind i historien inden den sådan for alvor fangede min interesse og jeg fik pejlet mig ind på den her fandenivoldske humor. Jeg forsøgte mig på et tidspunkt undervejs med lydbogen, men oplæseren var gudsjammerlig kedelig at lytte til, så det hjalp i hvert fald ikke.

Jeg endte med at synes rimlig godt om historien og er da klar på, at prøve den anden bog jeg har lånt af samme forfatter.

 Populærmusik fra Vittula får 3/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar