tirsdag den 20. juni 2017

Britt Karin Larsen - Før sneen kommer

Bogen er lyttet som lydbog på Mofibo. I samme serie har jeg læst  Der vokser et træ i MostamäggHimmelbjørnens skov og  Som stenen skinner .

Altså den fjerde bog i forfatterens saga om folket i Finnskogen i det allernordligste Sverige på grænsen til Finland og Norge. Historien følger stadig den samme lille flok mennesker som fra den første bog, samt deres børn og børnenebørn.

Det er en hypnotiserende og poetisk historie, der væver ord og sætninger sammen i stemningsfulde og smukke billede, der beskriver livet, døden og alt der i mellem. Tiden bevæger sig i sneglefart, mens man har første parket til de små familiedramaer, naturen og menneskets samspil og den allestedsnærværende Gud og Satan i alle deres afskygninger.

Det eneste jeg kan beklage mig over er, at jeg synes bøgerne er for korte. Hver gang jeg starter på en ny bog, går der lidt tid inden jeg kommer i tanker om hvem, den og den nu er, eller får styr på familierelationerne igen og så er bogen næsten allerede slut og jeg må vente lidt tid igen, inden den næste kommer og skal igen lige mindes om hvem der er hvem.

Den næste bog i serien udkommer i slutningen af august og hedder Det synger i løvet. Jeg tror jeg vil vente med at læse den til den sidste også er udkommet, men læses det skal de.

Før sneen kommer får 4/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar