mandag den 3. juli 2017

Sarra Manning - Adorkable

Bogen er købt på Book Depository. I øjeblikket har jeg gang i to meget tykke bøger, Exodus af Leon Uris ( som jeg er kørt godt og grundig fast i) og Mit liv som geisha af Arthur Golden og havde i den grad brug for en hurtig bog, der ikke krævede alt for meget af mig og her passede denne ungdomsbog perfekt ind.

Historien starter med at skolens populære dreng Michael Lee, som kommer godt ud af det med alle, kontakter Jeanie, der er kendt som nørden med det farverige genbrugstøj, for at gøre hende opmærksom på, at der foregår noget lusket mellem deres respektive kærester.

Det er en traditionel fortælling om modsætninger der mødes og om at stå ved den man er. Jeanie er måske ikke den normale form for nørd, der gemmer sig og ikke passer ind. Hun er udfarende og slet ikke bange for at tage konfrontationer og har en umanerlig skarp tunge, som alle er bange for. Jeg synes hun, som person er veldefineret, mens Michael er lidt mere intetsigende.

Men jeg synes det var fedt at Michael var asiat og ikke den normale definition på den populære hvide overklasse dreng. Og det var lidt sjovt, at jeg lige har læst The Hungry Ghost som foregår i Hong Kong, og nu læser denne, hvor Michael stammer fra Hong Hong. Pudsigt sammentræf. Mon det er at strække den lige rigeligt, hvis jeg tilføjer den til min liste over bøger, der har noget med Kina at gøre?!

En ting som jeg synes bogen gjorde godt, var at tage fat om den seksuelle side af forholdet uden at det blev fortiet eller akavet og pornografisk. Det var sødt og naturligt beskrevet. Forfatteren går meget realistisk udfra, at en dreng på 18 år og en pige på 17 år, nok har gjort en vis grad af seksuelle erfaringer allerede og gør det ikke til noget forkert og farligt.

En super sød og sjov historie, der også havde sine seriøse øjeblikke.

Adorkable får 4/5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar