lørdag den 26. august 2017

Charles Bukowski - Ekstrabudene

Jeg kan ikke huske hvor jeg har bogen fra, men højst sandsynligt er den købt på Saxo.com.

Henry Chinaski arbejder for det amerikanske postvæsen, hvis han da ikke lige drikker eller knepper damer eller alle tre.

Det var med store forbehold, at jeg gik i gang med denne bog. umiddelbart synes jeg ikke det lød som en bog for mig, men nogle gange skal man udfordre sig selv og hoppe ud i en ny genre.

Sproget er groft og provokerende vulgært, men holder sig alligevel inden for en acceptabel grænse ( hvilket jeg forestiller mig, at hans oprindelige forlag har haft indflydelse på). Man får det hele råt for usødet og alligevel er den forbavsende velskrevet. Historien flyder og sproget passer i den grad til miljøet.

Eftersigende skulle der være ikke så lidt selvbiografiske træk i denne, forfatterens debutroman og det gør selvfølgelig ikke bogen mindre interessant. Desuden er bogen en spændende modpol til romanen om Mrs. Bridge, som jeg også lige har læst. Begge bøger foregår i 1920´erne og 30´ernes USA, men bare i vidt forskellige samfundslag.

Jeg vil ikke sige at jeg lige frem nød at læse romanen, men den fungerede og jeg synes den har givet mig lyst til at læse mere Bukowski.

Ekstrabudene får 3/5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar