onsdag den 23. august 2017

Charles Dickens - David Copperfield

Bogen er købt både på Saxo.com og som lydbog på iTunes.

Historien bliver fortalt af David Copperfield selv og er hans livshistorie. Han bliver født efter faderens død og vokser op sammen med sin mor, der bliver gift med den tyranniske mr. Mudstone, da David er omkring 7-8 år. Denne nye ægtemand er med til at skabe David Copperfields ikke helt så lyse og lette, men meget begivenhedsrige livsbane.

Romanen er som nævnt i et tidligere indlæg, læst som fælleslæsning sammen med flere andre bogbloggere under #copperfieldiaugust. Det har været hyggeligt at tænke på at andre sidder med den samme bog og jeg glæder mig til at læse om deres oplevelse af den på facebooksiden Copperfield i august, når alle er færdige med at læse den.

På grund af tidsmangel i starten af måneden, fik jeg lyst til at købe bogen som lydbog på iTunes og jeg fandt en fantastisk god udgave med skuespilleren Richard Armitage ( som har en af hovedrollerne i BBC tv-serien over Elizabeth Gaskells klassiker North and South) som oplæser. Lydbogen kan virkelig anbefales. Han har en meget sikker stil og giver personerne forskellige stemmer og accenter alt efter hvilket område og klasse de kommer fra og er ikke mindst, er han konsekvent med det hele bogen i gennem.

Tidligere har jeg kun læst Et jueleventyr af Dickens. Jeg har altid opfattet hans historier som værende deprimerende og sørgmodige, hvilket slet ikke er tilfældet. Skrivestilen er meget beskrivende og det kan godt blive lidt for meget af det gode, men mange af beskrivelserne er skarpe og komiske og gør historien levende.

Oprindelig er romanen offentliggjort, som en føljeton i avisen, som var for datiden hvad tv-serierne er for os i dag. Jeg synes, det var en fornøjelse at læse bogen og det er bestemt ikke sidste gang, jeg læser noget af Charles Dickens.

David Copperfield får 5/5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar