tirsdag den 31. oktober 2017

Abdel Aziz Mahmoud - Hvor taler du flot dansk!

Bogen er lyttet som lydbog på Mofibo, indtalt af forfatteren selv. Mofibo har sponsoreret et gratis abonnement til bloggen. Den er læst sammen med Læseklubben, men jeg kunne desværre ikke være med til at diskutere den.

Dette er historien om Abdels egen familie og hvordan de kom til Danmark i 1984, hvor de flygtede fra den eskalerende borgerkrig i Libanon.

Det er historien om hans forældres møde med danskerne og hvordan de blev modtaget. Det er også historien om hans egne oplevelser og hvorfor han valgte at tage bladet fra munden og kaste sig ud i integrationsdebatten, selv om han egentlig ikke synes, at han kan tale på alle indvandres vegne.

Abdel fortæller intelligent og meget dansk, med flittig brug af ironi og humor, om det at føle sig dansk, men alligevel ikke helt at blive accepteret. Altid at blive set som udlænding og få stillet nærgående spørgsmål om sin religion og få ros fordi han er god til dansk, selv om han er uddannet journalist.

Jeg synes det er en interessant bog, fordi vi sjældent hører om udlændinge der rent faktisk er integreret i vores samfund. Det er altid ballademagerne vi hører om. Derfor er det også trist at høre, at dem der har gjort alt for at passe ind, stadig ikke føler at de gør.

En meget interessant og lærerig bog.

Hvor taler du flot dansk! får 4/5 stjerner.

2 kommentarer:

 1. Det er sådan en fin bog - jeg vil gerne adopteres i den familie :D

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det virker til at det er en dejlig familie han har :)

   Slet