onsdag den 4. oktober 2017

Pernilla Alm - Uden dig

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra Hoi Forlaget.

Mikaela og Thomas er unge og lykkelige og skal snart giftes. Men da Mikaela aborterer og Thomas kort tid efter har et indvaliderende styrt på en klatretur, vendes deres liv på hovedet.

Alt hvad de har snakket om og planlagt, er nu lige pludselig uden for rækkevidde. På en tiltrængt venindetur til Barcelona, der skulle give Mikaela en pause fra hverdagen, vælger hun at blive der for at undslippe virkeligheden hjemme i Sverige.

Det er en meget bevægende historie, der tager fat i tabuet omkring det at have en kæreste eller ægtemand/ kone, som pludselig ikke er den han/hun plejer at være. Den handler om kærlighed, om sorg og at møde livets udfordringer. Hvad gør man, når den man elsker ikke længere er den samme og livet man havde forstillet sig pludselig ikke er muligt.

Jeg synes romanen gav en god indsigt i Mikaelas psyke og de kvaler hun lider, gennem de ting hun gør. Det er ikke altid man som læser forstå hendes valg, men det er ikke til at sige hvordan man selv vil reagere i sådan en situation. Jeg har i hvert fald en ide om, at mit eget flugtinstinkt er temmeligt dominerende, når tingene bliver uoverskuelige.

Det er modigt af forfatteren at tage sådan et emne op og derfor ærgre det mig, at hun ikke for alvor gik i dybden med det. Efter min mening var historien for pæn og en lille smule romantiseret. Jeg kunne godt have ønsket mig at hun udforskede lidt mere af den mørke side.

Uden dig får 3/5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar