onsdag den 22. november 2017

Nanna Foss - Ursiderne

Det er den tredje bog i forfatterens Spektrum-serie. De første to er Leoniderne og Geminiderne.

Bogen er lånt på biblioteket, men jeg endte med at lytte den som lydbog på Mofibo, da jeg pludselig opdagede at Mofibo ikke havde The Thief of Time, som er den 26. bog i Terry Pratchetts Discworld-serie. Så stod jeg jo pludselig der og skulle beslutte mig for en anden bog. Da jeg lige havde været på biblioteket dagen før og hente Ursiderne, var det nærliggende at vælge den.

Da det er den tredje bog i en serie, vil jeg ikke gå nærmere ind på handlingen, for ikke at afsløre noget. Men den var lige så medrivende og lige så godt skrevet som de to første. Forfatteren har et dejligt flydende sprog med mange underholdende og finurlige sproglige detaljer.

Jeg er normalt ikke så vild med tidsrejsebøger, da de ofte bliver meget indviklede og ender med at gøre mig helt forvirret. Men jeg synes faktisk forfatteren her, har godt styr på de forskellige dele og ikke mindst at hun får det til at give mening. Derudover er hun god til at ligge små remindere ud i løbet af historien, så man lige bliver mindet om forskellige hændelser fra de tidligere bøger.

For hver bog skifter forfatteren fortæller og denne gang følger vi en ny person, vi ikke er blevet introduceret for før, nemlig pigen Nashrin. Hun er meget anderledes end de to første fortællere. Så meget på kanten med livet og så meget mørkere i sine skjulte kræfter og sind. Jeg var ikke udpræget fan, men jeg synes hun var vildt godt skrevet.

Selv om der egentlig ikke sker overvældende meget i hver enkelt bog, så evner forfatteren, at holde min opmærksomhed alligevel. Efter sidste bog var jeg lidt skeptisk omkring det, at serien ville komme til at omhandle det samme igen og igen. Men min skepsis er gjort helt til skamme med denne tredje bog, for der er virkelig kommet gang i konspirationerne og det kan udvikle sig i alle retninger.

Den fysiske bog har nogle grafiske input, som var rigtig fede. Jeg synes, det er spændende når forfattere prøver anderledes og nye ting af. Det var ikke noget, der som sådan havde en central betydning for historien og derfor følte jeg heller ikke jeg missede noget selv om jeg lyttede til bogen. Men når jeg nu vidste, at de specielle input var der, kunne jeg høre det på oplæseren og jeg synes faktisk også det havde spændende effekt når det blev læst op.

Selv om jeg synes, at jeg de sidste par år er vokset lidt fra ungdomsbøgerne, så vil jeg helt sikkert læse den næste bog i serien også, ikke mindst fordi forfatteren afsluttede bogen med den ondeste cliffhanger.

Ursiderne får 5/5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar