mandag den 4. december 2017

Taler til ungdommen

- hemmeligheder, opsange og gode råd fra 26 markante danskere.

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra Kristeligt Dagblads Forlag.

Som undertitlen indikerer, så er det en samling af personlige erfaringer, gode råd og der er måske også en lille opsang til nutidens ungdom her og der, fra kendte danskere som blandt andet Hella Joof, Bodil Jørgensen, Abdel Aziz Mahmoud og Anne Marie Helger.

Det er sjovt at læse, hvad der har været vigtigt for de forskellige at få med og hvilke råd de har at give. Om nogle af dem, der har bidraget til samlingen, tænkte jeg, at det var tydeligt, at de ikke selv var så gamle endnu, mens andre forkom mig lidt forældede for ungdommen nu til dags. Men det var nu sjovt at læse alligevel og bogen indeholder mange kloge ord.

Hele ideen med samlingen af velmente ord til de unge, er rigtig god, men med bogens forside, synes jeg de har ramt helt ved siden af. Det er nok den mest kedelige forside jeg længe har set. Den virker mere til at være rettet mod forældre og bedsteforældre, hvem jeg i sidste ende også tror, er dem der reelt vil læse bogen.

Men er det alligevel en ung derude, der får bogen forærende i konfirmations - eller studentergave og måske får læst lidt i den, så synes jeg bestemt, der er noget at komme efter.

Taler til ungdommen får 3/5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar