onsdag den 31. januar 2018

Mette Holm og Mogens Lykketoft - Kina

Bogen er købt på udsalg for nogle år siden.

Mogens Lykketoft er som bekendt politiker og har gennem sin lange karriere været i kontakt med mange af de vigtige ledere i Kina og har haft dybdegående samtaler med dem. Mette Holm er journalist og udover at dække forskellige begivenheder i Kina, har hun også en personlig interesse i landet og har rejst rundt i hele Kina.

Deres store erfaring og viden om Kina er så blevet til denne meget omfattende bog om landets historie, kultur, politik og økonomi. Der er utrolig mange oplysninger at hente i bogen og jeg synes de kommer meget langt omkring. Lige fra Kulturrevolutionen, som jo selvfølgelig har præget Kina på alle mulige måder og til den nu afskaffede et-barns-politik, som også kommer til at sætte sine spor i landets udvikling.

Selv om bogen nu er over ti år gammel, så kan man få meget ud af at læse den og det er da også sjovt, at se, hvordan de forsigtige bud de er kommet med, stort set har holdt stik. Selvfølgelig er der mest lagt vægt på politik og økonomi og det bliver måske en anelse tørt til tider, men langt fra så kedeligt som jeg havde frygtet.

Vil  man gerne have et hurtigt indblik i kinesiske forhold og landets fremtidsudsigter, så er det en rigtig fin bog at læse.

Kina får 4/6 stjerner

2 kommentarer:

  1. Hej Birgitte, tak for din anmeldelse. Virkelig fornøjeligt at du tager fat på den efter så mange år. I det hele taget en herlig blog du har.

    Venlig hilsen Mette

    SvarSlet