mandag den 8. januar 2018

Stine Dreyer - Den forbudte bred

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget Dreamlitt. På Goodreads ser det ud til at være den første bog i en serie. Jeg ved ikke om det er korrekt, men man har da lov at håbe.

17-årige Meira passer ikke rigtig ind i klanen. Hun er for oprørsk og nægter at følge de gamle regler og traditioner. Da klanens kvinder og mænd begynder at forsvinde sporløst, virker det til at være gudernes straf, fordi Meira nægter at knytte bånd med Avac. På en tur ud for at plukke urter og planter til sin Medicinermor, fristes hun til at krydse broen og gå over på den forbudte bred. Her lokker en mand hende ind i en mareridtsagtig parallelverden.

Da jeg læste beskrivelsen af bogen, blev jeg meget nysgerrig, for det lød ikke som noget jeg nogensinde har læst før og det viste sig også at være et meget unikt og gennemtænkt plot.

Det er ikke en bog, der bruger meget tid på at forklare og beskrive den verden den foregår i, men det gør heller ikke noget. For selv om det virker som om man bliver kastet hovedkuls ind i handlingen, så giver det hele mening efter ganske kort tid. Forfatteren er en fantastisk historie fortæller og har læseren i sin hule hånd fra start til slut.

Hvor jeg måske godt kunne have brugt lidt mere opbygning af den klanverden Meira kommer fra, så kunne man mærke, at forfatteren havde brugt mere tid på den paralleverden det meste af historien foregår i. Den stod knivskarpt og var virkeligt et spændende sted.

Super god og underholdende bog, som jeg læste på en eftermiddag, fordi jeg simpelthen ikke kunne slippe den igen. Jeg vil også lige nævne, at jeg synes det er en helt fantastisk forside, der fanger stemningen i bogen perfekt.

Den forbudte bred får 5/6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar