fredag den 23. februar 2018

Janie Chang - Dragon Spring Road

Bogen er købt på Book Depository og lyttet som engelsk lydbog på Mofibo. Af samme forfatter har jeg tidligere læst Three Souls.

Historien foregår i Kina i starten af 1900-tallet og følger den 7-årige Jialing, der bor med sin mor i en afsides afdeling af den prægtige ejendom på Dragon Spring Road, som ejes af Ærede Onkel. Hun aner ikke uråd da hendes mor, forlader hende for at besøge Ærede Onkel og lover at være tilbage inden tre dage. For det har moderen gjort så tit.

Men Jialings mor vender ikke tilbage og Ærede Onkels familie har også forladt ejendommen. En ny familie overtager stedet og med hjælp fra en ræveånd, som bliver en vigtig del af hendes liv, får Jailing lov til at blive og arbejde for den nye familie. Men hendes liv bliver ikke nemt, for udover at være forældreløs er hun også zazhong, halv kineser, halv hvid. Det mest skamlige man kan være i begge verdener.

Lige som med Three Souls står personerne og verdenen historien foregår i knivskarp og levende. Hver enkel person fortæller om de forskellige forhold mellem klasser, familiemedlemmer, slægtninge kinesere og udlændinge. Jeg synes forfatteren er god til at få kinesisk overtro integreret, som en naturlig del i historien, så man kan få en forståelse for hvordan det overnaturlige er en del af hverdagen.

Løbende gennem bogens handling, får man også et hurtigt indblik i den politiske situation i Kina og forholdet mellem de udlændinge, der af forskellige årsager befinder sig i landet og kineserne. Et på mange måder ulige forhold.

Jeg synes det hele giver en meget velafrundet og interessant historie, som jeg lynhurtigt levede mig ind i. Jeg kunne især godt lide, hvordan Dragon Spring Road blev ved med at være en tilbagevendende rød tråd i historien.

Måske prøvede forfatteren at komme rundt om lidt for mange emner i forhold til bogens længde. Hvilket resulterede i at der var nogle dele, der ikke blev behandlet helt tilfredsstillende og som føltes en smule forhastet eller overfladisk. Men generelt var det en god læseoplevelse.

Dragon Spring Road får 5/6 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar