tirsdag den 6. marts 2018

Jöel Dicker - Bogen om Baltimore-familien.

Bogen er lyttet som dansk lydbog på Mofibo. Den er læst som en del af March Mystery Madness-læseudfordringen. Af samme forfatter har jeg tidligere læst Sandheden om Harry Quebert sagen.

Otte år efter de dramatiske begivenheder i Harry Quebert sagen, tager forfatteren Marcus Goldman til Florida for at skrive sin næste bog, der skal handle om hans egen familie. Der er to grene af familien, hans egen, som er en middelklassefamilie og så onkel Sals Baltimore-familie, som er meget succesrig og velhavende.

Lige fra starten i bogen hentydes der til, at den sidstenævnte del af familien har lidt en dramatisk skæbne og i centrum for dramaet stod Marcus, hans fætter og dennes uadskillelige ven Woody, som voksede op på et børnehjem. De tre drenge gik under navnet Goldman-drengene.

Efter at have lyttet 22% af bogen, har den slet ikke fanget mig endnu. Der er intet i historien, der har gjort mig nysgerrig og jeg er ikke det mindste interesseret eller spændt på at finde ud af hvad der skete med de tre drenge.

Man følger skiftevis Marcus under bogskrivningen og hvordan han tilfældig kommer i kontakt med Alexandra, som er en tidligere nabopige, kæreste og som også har forbindelse til familiedramaet. Samtidig følger man Goldman-drengene under deres opvækst og op til det endelige drama.

Desværre er det ikke en bog for mig. Historien er sådan set godt skrevet, men der er ikke noget i hverken personerne eller fortællingen, der taler til mig og jeg kunne nærmest ikke være mere ligeglad med, hvad der videre sker.

Bogen om Baltimore-familien er opgivet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar