søndag den 18. marts 2018

Shen Congwen - Border Town

Bogen er købt på saxo.com.

Cuicui vokser op hos sin bedstefar, der er færgemand ved et overfartssted, beliggende tæt ved den lille landsby Chadong, placeret på den lille strimmel land mellem bjergene og floden.

Hvert år ved dragbådskapsejladsen, tager hun og bedstefaderen indtil byen for at overvære festlighederne. Her får den lokale forretningmand Shunshuns to sønner, øje på pigen og de forelsker sig begge i hende.

Romanen er første gang i udgivet i 1934 og blev genopdaget og genudgivet i 1980´erne efter at have været forbudt under Maos kommunistiske regime. Den fortæller om det idylliske liv i et af Kinas yderområder før Maos ødelæggende politik ændrede forholdene i landet.

Det er en dejlig stille og meget enkel historie, der fortæller om livet, døden og kærlighed. Romanen er fuld af smukke og maleriske beskrivelser af området og de mennesker der befolker det. Bogen er på lidt over 160 sider og alligevel er historien absolut fyldestgørende i sin begrænsede længde. Det er en smuk lille perle af en historie, som jeg sagtens kan se mig selv læse igen og igen.

Border Town får 5/6 stjerner.

3 kommentarer:

 1. Lyder som en dejlig historie :)
  Mit læsetema de kommende måneder er Asien - sig gerne til, hvis der er andre bøger med det tema, du kan anbefale.


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
 2. Ja, det er en rigtig fin lille historie om tiden før Mao.

  Det bliver spændende at følge hvilke bøger du vælger om Asien. Vil du fokusere på nogle bestemte lande eller er det mere bredt du tænker? Fra Kina, Japan og Indien er der efterhånden kommet rigtig mange bøger i alle mulige genrer lige fra krimier til sci-fi, så der vil det nok være nemt at finde noget :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil ikke fokusere på bestemte lande og læser gerne i forskellige genrer, så bøgerne bliver så varierede som muligt :)


   Mvh.
   Den lille Bogblo

   Slet