mandag den 5. marts 2018

Sidsel Sander Mittet - Stenløvens brøl (Krøniken om Morika #3)

Bogen er modtager som anmeldereksemplar fra Forlaget Facet. Af samme forfatter har jeg tidligere læst Morika-trilogien, der består af Rent blod, Vildhunden og panteren og Blodets bånd.

Jeg vil ikke gå nærmere ind på handlingen, da det er den sidste bog i en trilogi og det derfor kan afsløre for meget om handlingen i de to første bøger, Sandsnogens bid og Solbien brod.

Det var meget svært for mig at komme ind i handlingen igen, fordi der var gået så lang tid fra de to første udkom. Ofte genlæser jeg de tidligere bøger i en serie, men denne gang havde jeg ikke tid til det, så til at starte med måtte jeg kæmpe lidt med at huske hvem der var hvem og hvad det hele gik ud på. Jeg fik dog hurtig styr på det og så gik det fint resten af bogen.

Som sædvanlig skriver forfatteren aldeles fremragende. Hun har en evne til at skrive levende og enorm medrivende. Historien følger skiftevis Aaton og Itua og det synes jeg fungerede rigtig godt. Det var en god måde at følge krigen fra to sider. De to var meget forskellige i deres tankegang og udtryksform, så det var slet ikke svært at skelne mellem dem. Begge personer gennemgår en forrygende udvikling i løbet af bogen og endnu en gang smelter verdenen, historien og personerne sammen og giver en helstøbt fortælling og en perfekt afslutning på hele trilogien.

Krøniken om Morika foregår seks hundrede år før historien i Morika-triologen og jeg synes det er fænomenalt godt tænkt af forfatteren, at gå tilbage i tiden og skrive om de myter Morikas handling bygger på. Det sætter en hel tankerække i gang omkring: Hvad var der før de myter vi kender, hvordan opstod de og hvor sande er de egentlig. Meget interessant at tænke på.

Selv om jeg hen mod slutningen af bogen, var ved at have fået krig nok og var lidt småtræt af de to hovedpersonernes hyrdetimer, så var jeg meget ked af at skulle forlade denne fantastiske verdenen af hilaer og morikanere. Jeg glæder mig til, at se hvad forfatteren tager fat på i hendes næste bog, det kan kun blive godt!

Stenløvens brøl får 5/6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar