søndag den 1. april 2018

Boglisten april 2018.

Der er dejlig mange bøger på april måneds liste over nye udgivelser, som jeg godt kunne tænke mig at læse på et tidspunkt.

George Sanders - Lincoln i bardo

En uforglemmelig fortælling om en families kærlighed og tab.1862, den amerikanske borgerkrig raser, da præsident Lincolns 11-årige søn, Willie, dør af tyfus. Den lille kiste lægges i en marmorkrypt, og aviserne rapporterer om en sorgtynget Lincoln, dergang på gang vender tilbage til gravstedet om natten for at holde om sin søn.


Celeste Ng - Små påsatte brænde ( Indlæg om bogen her)

I Shaker Heights, Cleveland, er der styr på tingene. Vejene former et sirligt symmetrisk net, husenes farver er afstemt efter hinanden, og beboernes liv er mindst lige så velplanlagte. Ingen passer bedre til den beskrivelse end Elena Richardson, hvis største ambition er at følge reglerne.

Ind på scenen træder Mia Warren, en gådefuld kunstner og alenemor. Hun ankommer til kvarteret med sin teenagedatter Pearl og lejer et hus af familien Richardson, og snart bliver Mia og Pearl langt mere end lejere, for alle fire børn i Richardson-familien drages magnetisk mod de to. Morten Hahn-Pedersen - På zarens befaling

På zarens befaling fortæller historien om de to danskledede ekspeditioner, der i 1700-tallet på den russiske zars ordre tog på opdagelsesrejse i et tyndt befolket og særdeles barskt hjørne af verden: Sibirien, Kamtjatka og det nordlige Stillehav. Mange ekspeditionsdeltagere gik til af kulde og skørbug.


Britt Karin Larsen - Koldere mod natten

Med syvende og sidste roman i den gribende serie om folkene i Finnskogen er ringen sluttet. Den begynder med Anden Verdenskrig, og går 50 år frem i tid. Folk flytter stadig fra skoven og ind til byerne, mens det blandt de tilbageværende bliver en del af hverdagen under krigen at hjælpe flygtninge til Sverige


Merete Pryds Helle - Oh Romeo

Romeo er uddannet læge, indvandrer fra Iran og taxachauffør i København. Julie er phd-studerende på Retsmedicinsk Institut og bor med balkonudsigt over Sankt Hans Torv. Romeos far bor også på Nørrebro, er imam og lægger planer for Romeos ægteskab. Efter en bytur har Julie glemt sin taske i taxaen, men den venlige chauffør bringer tasken tilbage til hende. Julie bliver forelsket i Romeo.

Ellen Mattson - Sne


Sne foregår over nogle vinterdøgn i 1718 i en lille by på Sveriges vestkyst. Karl den Tolvte, den store krigerkonge, er død og det vækker stærke følelser hos byens indbyggere. Mange frygter hvad der vil ske når soldaterne kommer hjem fra det mislykkede felttog i de norske fjelde, mensandre øjner en chance for økono­misk vinding

Mikael Niemi - At koge bjørn (Indlæg om bogen her)

Det er sommeren ­1852 i Kengis i det allernordligste Sverige. Provsten og vækkelsesprædikanten Lars Levi Læstadius samler bogstaveligt talt en ung samedreng op fra grøftekanten. Jussi, som drengen hedder, er flygtet fra mishandling og sult hjemme. Provsten tager ham til sig, og Jussi bliver hans elev og tro følgesvend på lange botaniske vandringer på Pajala-egnen.  


Ibrahim Al-Koni - Guldstøv

Guldstøv er en poetisk roman om broderskabet mellem menneske og dyr, nøglen til overlevelse i ørkenen
Evan S. Connell - Mr. Bridge ( Indlæg om bogen her)

Vi er i Kansas City lige før udbruddet af 2. Verdenskrig. Og Mr. Bridge har det hele. En glimrende advokatvirksomhed. Et flot hus i en nydelig forstad. En altopofrende hustru. Tre næsten velopdragne børn. En sort kokkepige, en vaskekone og de nyeste Chrysler og Lincoln modeller i garagen. Men først og fremmest har han kontrol over sig selv og sit liv.(Tekst og billeder er hentet på Saxo.com/ Der tages forbehold for ændrede udgivelsesdatoer)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar