mandag den 14. maj 2018

Herman Koch - Middagen

Bogen er lyttet som rigtig god dansk lydbog hos Mofibo.

Paul og Claire mødes med Pauls bror og svigerinde, Serge og Babette på en eksklusiv restaurant, hvor de skal diskutere en alvorlig sag med relation til deres børn.

Jeg havde ingen anelse om, hvad bogen handlede om, da jeg påbegynde lytningen. I starten morede jeg mig, fint over det noget opstyltede scenarie og de observationer, Paul kommer med om sin kendte politiker bror.

Men ganske langsomt sniger ubehaget og vantroen sig ind og samtidig forsvinder det morsomme og sympatien for familien. Paul, Claire og deres søn Michelle, repræsenterer bestemt ikke normen for en normal familie og gudsketak-og-lov for det!

Paul og Claire har så forskruet et menneskesyn og adfærdsmønster, at man kun kan ryste på hovedet over det. Derfor blev jeg også lidt træt, da jeg var inde og læse anmeldelser af bogen på Goodreads. Hvor nogle stykker har givet bogen dårlig bedømmelse, "fordi de ikke kunne lide personerne og ikke kunne forholde sig til dem". Så får jeg lyst at råbe " DET ER HELLET IKKE MENINGEN!", for hvis man kan det, skal man godt nok have noget behandling. Romanen er netop skrevet for at provokere og sætte fokus på visse menneskesyn og handlemønstre.

Jeg vil ikke skrive så meget mere, for ikke at afsløre for meget, for for mig var det fedt, at gå ind til bogen uden at vide noget. Det var en bog der i allerhøjeste grad overraskede mig, med den synsvinkel den fortalte historien fra, meget provokerende og ikke så lidt oprørende.

Middagen får 4/6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar