fredag den 11. maj 2018

Minette Walters - De sidste timer

Bogen er lyttet som udmærket lydbog på Mofibo.

I 1348 ankommer Den Sorte Død, Pesten med et fremmed skib til en havn i England og breder sig med lynets hast gennem landet. Kirkens folk mener, det er Guds straf og at alle skal angre og gøre bodshandlinger for at undgå sygdommen. Men i det lille samfund Devilish, tager Lady Anne sine egne forholdsregler og det har intet med bønner og Ave Mariaer at gøre.

Det er en fint underholdende roman og jeg synes, man kan mærke at forfatteren, tidligere har skrevet krimier, da opbygningen følger samme skelet som en krimi og hun bruger mange af de samme virkemidler. Men selv om bogen er underholdende, så var der nogle ting, jeg ikke kunne lide.

Blandt andet føltes personerne meget overfladiske og meget karikerede. Samtidig var det som om alle personerne havde foretaget en tidsrejse direkte fra nutiden til 1300-tallet. De havde meget moderne holdninger og adfærdsmønstre, der passer mere til vores livsstil end den de levede dengang.

Jeg synes ikke romanen virkede særlig tro mod den historiske tid den er sat i. Det var også påfaldende, så rigtige, kloge og gode alle hovedpersonerne var i forhold til dem, der levede udenfor det lille samfund. Det virkede meget overdrevent. Efter min mening, var der lagt mere vægt på den gode historie end det historiske. Mere Danielle  Steel, mindre Ken Follet. Hvilket ikke nødvendigvis er dårligt, hvis det er det, man er på udkig efter. Derudover irriterede slutningen mig meget, da det først var der, jeg fangede, at det er den første bog i en serie og jeg gider ikke ret godt flere serier.

Kan man lide underholdende romaner, der ikke nødvendigvis er tidstypiske eller historisk korrekte, er det en fin roman, men hvis man er ude efter en lidt mere faktuel historisk roman, så tror jeg man bliver skuffet.

De sidste timer får 3/6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar