fredag den 25. maj 2018

Qui Xiaolong - Shanghai Redemption

Bogen er købt på Saxo.com.

I 2016 genlæste jeg Mord på en rødheltinde, som er den første bog i denne kinesiske serie med kriminalkommissær Chen Cao som hovedperson. Den første bog er udgivet i 2000 og denne eftersigende sidste bog, er udgivet i 2015.

Hvorfor har jeg så kun læst den første og sidst bog i serien - Jo, ser I: Det er fordi jeg ville danne mig et billede af, hvordan serien ville udvikle sig, før jeg ville  gå ud og investere i alle 7 bøger. For de er relativt dyre i anskaffelse, hvis man er bogsnob og ikke vil læse/ eje pocket eller mass market paperbacks.

Nu har jeg så læst den sidste bog og jeg vil sige mit indtryk er så godt, at jeg fluks bestilte de 5 mellemliggende bøger. Udover, at jeg vildt godt kan lide Chen Cao som hovedperson, så er det et fascinerende og meget lærerigt billede ( og et meget kritisk billede)  de to læste bøger tegner af vor tids Kina. Derfor vil det være spændende, at læse alle syv bøger fortløbende, da det vil være som at opleve de sidste 15-20 års historie og udvikling i Kina.

Jeg har ikke læst så mange andre kendte kriminalserier, så jeg kan ikke rigtig sammenligne den med andre typer. Men personerne og miljøet handlingen foregår i, virker meget troværdige og medrivende. Der er nogle gode beskrivelser af dagligliv for både høj og lav i det kinesiske samfund, samt mad, kultur og traditioner, som er interessante for en, der interesserer sig for landet. Samtidig tager disse indblik ikke fokus fra krimidelen, som har det nødvendige spændingsmoment for en krimi og som gør, at man nærmest sluger bogen i et hug.

Sproget i den engelske udgave var meget flydende, modsat den danske udgave, hvor sproget føltes meget gumpetungt og til tider svært at forstå. Hvis det som det forlyder, er den sidste bog i serien, så synes jeg den havde en meget åben slutning, men også en slutning, der er tilfredsstillende. Hvis forfatteren skulle finde på, at udgive noget mere, er det i hvert fald helt sikkert, at jeg gerne vil læse det.

Shanghai Redemption får 6/6 stjerner

2 kommentarer:

 1. Interessant taktik - det havde jeg ikke lige overvejet :-)
  Kan være jeg skal læse den første bog i serien på et tidspunkt.


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ikke ;) Jeg vil anbefale den. Den virker meget autentisk og som skrevet så får man en rigtig godt fornemmelse for Kina og landets udvikling de sidste 15-20 år.

   Slet