onsdag den 16. maj 2018

Sarah Ladipo Manyika - Som et muldyr der bringer flødeis til solen

Bogen er modtaget fra det relativt nye forlag Rebel With a Cause.

Hovedpersonen er den nigerianske Dr. Morayo Da Silva, der bor i San Fransisco. Hun er et fanden-i-voldsk livstykke, der med sin sportsvogn, sit farvestrålende tøj og åbne sind, bemærkes i gadebilledet og som gør varigt indtryk på mange personer hun støder på i sin dagligdag.

Hun fylder snart 75 år og hvert år til sin fødselsdag, har hun sat sig for, at ville opleve noget nyt. Dette år har hun besluttet, at hun vil give sig selv en tatovering i fødselsdagsgave. Men kort tid før dagen oprinder, er hun ude for en ulykke og må tilbringe noget tid på et plejehjem. Pludselig er den ellers så selvstændige dame meget uvant, afhængig af andres hjælp.

Det er en herlig bog, der selv om den er kort, kommer vidt omkring i den menneskelige psyke og i særdeleshed behandler, hvordan vi ser på og oplever alderdom i vores samfund i dag. Hvor er man henne i samfundet, hvis man ikke har noget familie eller andre der er tæt på, som kan træde til og hjælpe.

Bogen er virkelig godt skrevet. Forfatteren benytter gnidningsløst skiftende fortællere i historien. Noget som jeg ellers ikke er den store fan af, fordi det er en svær kunst at mestre, da det ofte kan blive meget forvirrende og man kan have svært ved at skelne de forskellige personer fra hinanden. Her fungerer det fuldstændig perfekt og giver en afvekslende og levende fortælling.

Jeg nød at læse bogen i fulde drag og jeg kunne sagtens have tilbragt meget mere tid i Dr. Morayos selskab, for at høre om alt det hun har oplevet og lært i løbet af sit begivenhedsrige liv. En skøn perle af en kort roman.

Som et mulddyr der bringer flødeis til solen får 5/6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar