søndag den 3. juni 2018

Maren Uthaug - Hvor der er fugle

Bogen er lyttet som lydbog på Mofibo, den er læst og diskuteret sammen med Læseklubben.

I Nordatlanten et par kilometer ud for den lille norske by Uthaug, ligger fyrtårnet Kjeungskjær. Historien følger Johan og Marie, der hver har deres helt egne grunde til, at gifte sig med den anden og tage stillingen som fyrpasserpar efter den tidligere fyrpasser begik selvmord.

Det er en forunderlig mørk fortælling, der handler om livet i udsatte samfund, familiehemmeligheder og tabuer. Historien fortælles fra de tre hovedpersonernes synsvinkel og for hver gang, får man som læser, vendt det på hovedet, man allerede troede man vidste. Samtidig med man får noget nyt at vide om fortælleren og om de andre personer.

Nogle replikker og hændelser går igen i hver fortælling, men får en ny betydning for hver fortæller. På den måde bliver der en rød tråd, der binder hele fortællingen sammen.

Historien er fuldstændig uforudsigelig, jeg blev overrasket for hver gang historien skiftede fortæller. Den er medrivende, men på samme tid stærkt foruroligende på grund af den stærke følelse af ensomhed og totalt fortvivlelse, der griber personerne på grund af de valgt de træffer. Hver især vælger de, det de selv mener ligger tættest på et lykkeligt liv, men det hele fører til deres egen ulykke.

Selv om det ikke er rare emner bogen tager fat på, så var den helt fantastisk skrevet og historien greb mig, hver gang jeg vendte tilbage til den.

Hvor der er fugle får 5/6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar