tirsdag den 26. juni 2018

Paolo Cognetti - De otte bjerge

Bogen er lyttet som rigtig fin dansk lydbog på Mofibo, oplæst af Torben Sekov, der som altid gør et fantastisk godt arbejde. Han har også indlæst Hobbitten og de tre bøger i Ringenes Herre og hans stemme, giver mig altid lyst til at genlytte de fire bøger.

Da Pietros forældre lejer et lille hus ved foden af Monte Rosa, i et område hvor begge forældre er vokset op, møder han for første gang drengen Bruno, som også er opvokset i bjergene. Det bliver et uforlignelig venskab, der vokser frem mellem de to drenge, som varer ved hele deres liv.

Jeg har absolut ingen interesse i bjergbestigning og det var rent tilfældigt, at det var netop denne bog jeg gik i gang med, da jeg var færdig med at lytte til Iliade af Homer. I første omgang lyttede jeg videre på grund af oplæseren, men efter ganske kort tid fangede fortællingens stemningsfulde og filosofiske stil mig og jeg kunne ikke slippe historien igen.

Forfatteren skriver fantastisk godt og han evnede at forvandle min noget lunkne interesse for bjergbestigning til nysgerrighed og betagelse. Det venskab der beskrives mellem de to drenge og Pietros forhold til sine forældre, var beskrevet på en meget nærværende og sympatisk måde.

En skøn bog om venskab og livets fortrædeligheder i skyggen af Monte Rosa.

De otte bjerge får 5/6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar