torsdag den 7. juni 2018

Peter May - Snakehead

Bogen er købt på Book Depository og er den fjerde bog i The China Thrillers-serien, der består af 6 bøger. Indlæg om de første tre bøger kan læses her.

I denne fjerde bog er retsmediciner Margarethe Campell tilbage i USA, efter at have endt det tilsyneladende umulige forhold til kriminalkommissær Li Yan i Kina. En kølevogn med 90 lig af ulovlige kinesiske immigranter, bliver fundet i det sydlige Texas. Men ikke nok med det, har hver enkelt immigrant fået en injektion med en manipuleret udgave af den spanske syge, der kan udløses af en bestemt madvare.

Så udover at finde bagmændende bag de mange menneskesmuglinger, skal de også finde ud af præcis, hvad der kan udløse den dødbringende epidemi. Ikke nok med det, så bliver det hele endnu mere kompliceret, da Li Yan dukker op på gerningsstedet, som Kinas repræsentant i USA og skal hjælpe med opklaringen.

Jeg synes, det var en rigtig fin thriller, der havde et udspeklueret og veludviklet plot med en god spænding. Jeg kunne bedre lide Li Yan og Margarethe i Kina, men synes også det var fint at opleve deres dynamik i USA. Selv om jeg synes kærlighedsdelen godt kan blive lidt forloren engang imellem, når Li Yan tager Margarethe med sin klippehårde penis, så synes jeg egentlig, at balancen mellem kærligheden og spændingen er helt okay.

Dog synes jeg stadig, at Li Yan er alt for amerikansk. Han og de andre kinesere i historien bruger amerikanske udtryk og talemåder, det virker bare ikke særlig autentisk. Men det er nok fordi jeg fornyligt har læst en af Qui Xiaolongs Chen Cao-romaner, der flyder over i kinesiske talemåder og udtryksformer, at jeg specielt lægger mærke til det.

Jeg kunne godt tænke mig, at læse de sidste to bøger i serien på et tidspunkt, for at se hvor serien bevæger sig hen af, men det bliver ikke lige nu, da jeg ikke har planlagt bogkøb, de næste par måneder.

Snakehead får 3/6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar