onsdag den 26. februar 2014

Bogkøb i februar. Tredje del. ( Bogudsalgs bøger).

Disse bøger er købt onsdag morgen i Bog & Idé i Brønderslev. Bog & Idé havde helt klart det største udvalg af bøger og det blev til en hel del, der kom med hjem fra denne tur.

Michael Sims - Draculas Gæst. I denne antologi har forfatteren valgt de 22 bedste victorianske vampyrhistorier. Jeg var meget begejstret for Bram Stokers Dracula og tænkte at dette ville være en perfekt opfølger til dette år Halloween-tema i oktober.

Pelle Sandstrak - Mr. Tourette og mig. En sand beretning om nordmanden Pelle, der det meste af sit liv måtte leve et svært liv med ukontrollerede lyd udbrud og underlige voldsomme tics, indtil han en dag ved et tilfælde hører en professor i radioen tale om Tourette-syndrom.

Hamann & Jørgensen - Fanden er løs. ( Bogen er givet væk)Sidste år til krimimessen, overværede vi et interview, med de to herrer og det var meget interessant, at høre om deres arbejdsproces og samarbejdet mellem dem. Det er en historisk krimi, der foregår i København på Christian d. 4s tid og den handler om tro og overtro blandt byens indbyggere.

Diana Evans - 26a. ( bogen er givet væk) Jeg havde egentlig ikke planlagt, at købe denne bog. Sidste år læste jeg Springet af samme forfatter, som jeg ikke brød mig specielt meget om. Bogen 26a har været meget rost i medierne og jeg bestemte mig for at give forfatteren en chance til. Den handler om tvillingerne Georgie og Bessie. Som værn mod deres mentalt udfordrede britiske far og deres nigerianske mor, opbygger pigerne deres egen lille fantasiverden. 

Emma Donoghue - RUM. Bogen omhandler 5-årige Jack, der hele sit liv, har levet med sin mor i et rum med en låst dør og et ovenlys vindue. Det er hele hans verden, indtil moderen fortæller ham at der er en hel verden uden for.

Salman Rushdie - Luka og livets ild. Jeg har altid godt kunnet tænke mig at læse noget af Rushdie og denne lyder som et godt sted at starte. Bogen handler om Luka, der må ud på en eventyrlig, farefuld og fantastisk færd for at vække sin far, der er faldet i en dyb søvn, han ikke kan vækkes fra.

Ib Michael - Vilde engle og Orbit. I forbindelse med, at vi læser Himlen Brændte, fik jeg lyst til at
læse mere Ib Michael. Jeg havde så ikke fanget, at den første titel, er sidste del af en selvbiografisk trilogi, der indeholder Blå bror og Sorte huller, lidt træls, da jeg ikke ejer nogle af de andre. Den anden har noget med tidsrejser at gøre. Jeg synes Ib Michael skriver meget alsidigt og det er altid spændende at læse, hvad han nu har fundet på.

Hiram Bingham - Inkaland. Bogen er beskrevet som en klassisk moderne rejseberetning. I 1911 drog forfatteren ud for at lede efter den sagnomspundne by, Vilcabamba, men fandt ved et tilfælde den glemte Inka by Machu Picchu.

Xiran - Kinas Vidner. bogen er kommet med på det forkerte billede, den er faktisk købt i Arnold Busck. Forfatteren har rejst rundt i Kina og samlet vidnes beretninger fra folk der har levet under det kommunistiske regime. En bog mere til min kinesiske samling.

Joseph Manu - Alvorlige mænd. Bogen foregår i Indien, og omhandler en mand der bor i Mumbais
slumkvarter, han er bitter og træt af hans liv og får spundet en historie sammen,  om at hans 10-årige søn er et sandt geni. Der står bagpå, at det er en morsom og rørende historie.

Ditte Birkemose - Drengen fra Agadir. Hovedpersonen Kit Sorel, bliver overtalt af en gammel ven til at lede efter den forsvundne Mehdi. Sporet fører Kit til det mandsdominerede Marokko og alt tyder på, at Mehdi har sluttet sig til en islamistisk terrorcelle under ledelse af Bin-laden. Jeg er ikke helt sikker på, om bogen er noget for mig, jeg føler mig så frustreret og afmægtig, når jeg læser om terror og religiøs fanatisme.

Shirin Ebadi - Iranske fortællinger. Forfatteren blev tildelt Nobels Fredspris i 2013, for sin livslange kamp for kvinders rettigheder i Iran og andre muslimske lande og med livet som indsat. Dette er hendes historie.

Chimamanda Ngozi Adichie - Det du har om halsen og Lilla Hibiscus. Den første bog er en samling af 12 noveller, med emner som relationer mellem mand og kvinde og USA og Nigeria. Titel nummer to, handler om en ung kvinde, der er bosat med sin privilegerede familie i Nigeria. Hun og hendes bror lever et beskyttet liv, med en streng religiøs far, men et ophold hos en tante, vender op og ned på pigens liv. Nigeria er åbenbart helt ubevidst blevet et gennemgående tema i flere af de bøger jeg har købt.

Jeg købte også lidt børne- og ungdomsbøger i Bog & Idé.

Laurie Halse Anderson - Vinterpiger ( Bogen er givet væk). Forfatteren er kendt for sine meget stærke emner. Denne
handler om 18-årige anoreksiramte Lia, der er så tynd at hun svæver mellem liv og død.

Sue Townsend - Adrian Moles Dagbøger, de første 10 år. Ja, titlen forklarer jo en del. Jeg kan huske jeg læste disse bøger, da jeg selv var teenager og jeg synes at mindes at de var meget sjove. Jeg tænkte om det mon var noget for min søn, at læse den, om et par år.

Kate Dicamillo - Eventyret om Despero. Jeg har flere gange været ved, at købe denne søde lille historie, til højtlæsning for de to mindste. Så det var dejligt at den var med på udsalget. Den handler blandt andet om musen Despero, prinsesse Ært og rotten Obskur, der kommer ud for en del eventyr. Jeg kan rigtig godt lide bogens illustrationer.

Odysseus´ eventyr, er så utrolig flot illustreret. En klassiker og en god historie, at læse for børnene. Jeg har fortrudt, at jeg har købt Spiderwick Felthåndbogen, det er kun en opslagsbog til Spiderwick serien og ikke en selvstændig bog. Flemming Quist Møllers Cykelmyggen og Dansemyggen på eventyrer et godt supplement til den gamle billedbog Cykelmyggen Egon, som vi har læst utallige gange.
sidst bøger er billedbøger til højtlæsning.

Ikke flere bøger i denne omgang, men her er også bøger til flere måneders hyggelig og spændende læsning. Jeg har nogle forudbestillinger på bøger der udkommer i marts måned liggende hos The Book Depository, men ellers regner jeg ikke med, at skulle købe flere bøger foreløbig!

( Overstregede bøger er bøger jeg enten har læst eller bøger jeg har skilt mig af med. Der er indlagt link til anmeldelser af de læst bøger i titlerne)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar