onsdag den 26. februar 2014

Bogkøb i februar. Anden del. (Bogudsalgs bøger).

Tirsdag aften var jeg til bogudsalg i Arnold Busck i Metropol i Hjørring, der havde inviteret til før-udsalg lige efter deres normale lukketid. Jeg synes ikke, der var så mange titler, som jeg kunne tænke mig. Men jeg kan godt lide, at de også har engelske bøger på udsalg. Jeg købte følgende bøger:

Miguel de Cervantes - Den sindrige ridder Don Quixote de la ManchaLækker indbunden to binds udgave. Klassikeren om den forarmede og tåbelige herremand Don Quixote, der lader sig slå til ridder af en krovært og derefter drager ud i verden. ( Første bind læst, andet bind opgivet)

Andy McDermott - Jagten på Atlantis og Herkules´ grav. (Bøgerne er givet væk)
Eventyrromaner, der lyder som en blanding mellem Indiana Jones og Lara Croft. Jeg krydser fingre for at de ikke er for amerikanske og kliché. 

Bent Haller - Han der søger døden. Jeg har ikke læst andet fra Bent Hallers forfatterskab end børnebogen, Samson og Sally, så jeg ville gerne læse lidt mere og omslaget ser fantastisk ud. Efter teksten bag på bogen at dømme, vil jeg sige at den er lidt a la Jostein Gaarders Sofies verden.

Philip Pulman - the good Man Jesus and the scoundrel Christ. Meget kontroversiel og provokerende fortælling om Jesus og hans broder Christ. Jeg har for mange år siden læst forfatterens trilogi, Det gyldne kompas, Skyggernes kniv og Ravkikkerten.

Ray Bradbury - Fahrenheit 451. Selv om jeg lige har læst den som grafisk novelle, ville jeg rigtig gerne eje og læse den som almindelig bog. Jeg har det med bøger, der er lavet til grafiske noveller som med filmatiserede bøger, jeg synes altid, der mangler noget. Min egen fantasi er ti gange bedre end det der kan udtrykkes via tegninger eller laves på film.

J.D Salinger - Griberen i rugen. Også en amerikansk klassiker. Har tidligere været udgivet i Danmark
under navnet Forbandede ungdom. Oversat af Klaus Rifbjerg.

J.M. Le Clézio - Afrikaneren. Personlig fortælling fra da forfatteren som 8-årig, rejste med sin mor til Nigeria, hvor hans far arbejdede som læge gennem mange år. Han møder en følelses kold far og et varmt eksotisk og anderledes land, der gjorde et uudsletteligt indtryk på ham.

Jane Austen - Sense and Sensebility. Det var et rent impulskøb, der var 3 engelske bøger for 100,- kr. og jeg manglede lige en for at have tre. Det er nok den af Austens romaner jeg synes mindst om, kun overgået af Northanger Abbey.

Jeg købte også et par bøger til børnene. Til min næst ældste datter, der går i 1.klasse, blev det til de tre første bøger i Miss Amanda Hill-serien skrevet af Lin Hallberg, det er letlæselige bøger for børn. De er lige svære nok for hende endnu, men vi læser en side sammen hver aften. Men bare glæden ved at eje sine egne bøger, hjælper stærkt på læselysten.

Til det yngste skud på stammen købte jeg, den flotte nye udgave af Astrid Lindgrens Pippi Langstrømpe, der er illustreret af Lauren Child.

Endnu engang har jeg været heldig at vinde en Giveaway på Goodreads, jeg modtog bogen med posten i starten af ugen.

Paul A. Myers - Greek Bonds and French Ladies. Det lyder til at være en spændingsroman med afsæt i den nuværende økonomiske situation i Europa. På bagsiden står der, Kærlighed, satire og intriger. Jeg frygter lidt den er skrevet med tør engelsk humor, som jeg ikke helt forstår. ( Bogen er givet væk)

Tredje og sidste del af Bogindkøb i februar, med flere bogudsalgs bøger, følger snart.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar