mandag den 10. marts 2014

Confessions of a Teenage Hermaphrodite.

Lianne Simon - Confessions of a Teenage Hermaphrodite. Bogen handler om Jamie/ Jamerson, der er født med en testikel og en æggestok. Lægen konkluderede ved fødslen, at det er en dreng, det står på dåbsattesten og forældrene vælger at opdraget barnet som en dreng, selv om barnet både i væremåde og påklædning giver tydelige indikationer på, at føle og opfatte sig selv, som en pige.

Jeg var lidt skuffet over, at det ikke er en virkelig fortælling og der var flere ting, som jeg havde lidt problemer med og som jeg synes gjorde historien meget utroværdig. Jeg synes blandt andet, at det var meget usandsynligt, at Jamerson hele tiden ser sig selv/ Elver prinsessen  i spejle og vinduer, jeg ved godt, at det er et symbol på den pige, hun altid har været, men det var helt overdrevet, at hun havde mulighed for at spejle sig så ofte og det blev et stort irritationsmoment hen ad vejen.

En anden ting som jeg heller ikke kunne få til at passe, er Jamies alder, hun er 16 år i starten af bogen og slutter med at være 18 år, men flere steder opfører hun sig som et lille barn, der hopper op og ned af glæde og virker meget uselvstændig, og det hænger slet ikke sammen med, at hun til sidst i bogen, som 18 årig, bliver gift og adopterer ikke ét men hele to små forældreløse børn. Det kan vist ikke lade sig gøre i den virkelige verden, når hun har haft så turbulent og psykisk ustabilt liv og virker utrolig umoden.

Angående Jamies første kæreste, synes jeg det var en anelse mistænkeligt og frastødende, at en ung mand på 19 år, indleder et forhold til en pige, han i starten tror kun er 12 år.

På trods af alle disse aber dabei, synes jeg det er en bog, der prøver at sætte fokus på, ikke kun det pres, den frustration og omverdenens reaktion på personer født som intersex individer. Men også forældrenes dilemma omkring opdragelse og forståelse af personen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar