søndag den 16. marts 2014

Veronica Roth - Divergent trilogien


Da jeg første gang læste Divergent, faldt jeg med det samme for den fantasiske verden forfatteren har skabt. Trilogien består af bøgerne Divergent, Insurgent og Allegiant

Bogen foregår i et fremtidigt samfund, der er delt op i 5 faktioner, puritanere, sanddru, pacifister, intelligentsia og skytsenglene. Alle er født ind i en faktion, men ved en simulation bliver det fastslået, hvilken faktion man virkelig tilhører, på baggrund af de valg man gør i simulationen.

Det er her vi møder bogens hovedperson Tris. Hun er puritaner, men ved den påkrævede test opdages det, at hun har anlæg for hele tre faktioner, hun er Divergent/ afviger, hvilket er meget usædvanligt og farligt, da alle afvigere bliver dræbt. Hendes resultater bliver skjult og hun vælger, at tilslutte sig faktionen skytsenglene, der er byens kamptropper og det komplet modsatte af puritanerne. Her møder hun Four, der er hendes oplærings instruktør og som får stor betydning for hendes liv.

I Divergent lærer vi kun om de to faktioner puritanerne og skytsenglene, men i de næste to bøger, får
vi som læser også indblik i, hvordan de andre faktioner fungerer og hvordan Tris uden besvær kan sætte sig ind i de andres tankegange og adfærdsmønstre, hun er divergent, en afviger og kan tilpasse sig flere faktioner. Tris som hovedperson, har en meget stærk stemme og man kan nemt følge hende i de valg hun gør.

Men bøgerne handler om så meget mere, men det er svært at skrive om uden at afsløre for meget og ødelægge det for dem der ikke har læst bøgerne. Selve plottet gennem de tre bøger og ikke mindst plot twistene, er overraskende og fantastisk spændende. Ikke mindst slutningen på hele trilogien, gør et meget stort indtryk og jeg synes netop, det er slutningen der gør denne trilogi unik og personerne meget troværdige. Med tanke på den person Tris er og det der driver hende gennem hele trilogien, kunne slutningen ikke have været anderledes. Selv om jeg må indrømme, at min romantiske side var slemt skuffet, så er det en slutningen jeg meget bifalder og forstår.

Meget læseværdig trilogi, jeg kan kun anbefale alle at læse den. Den er virkelig gennemtænkt og anderledes end mange af de andre dystopiske trilogier, der er så moderne i øjeblikket.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar