fredag den 25. april 2014

#fredagsbog d. 25. april 2014.

Følgende bøger har jeg tænkt mig at læse denne weekend:

L. M. Montgomery - Emily´s Climbs og Emily´s Quest. Bog nummer to og tre i serien om Emily Starr. Den første bog i serien er Emily of New Moon. Forfatteren er nok mest kendt for sine bøger om Anne fra Grønnebakken. Jeg har ikke læst Anne bøgerne, men set tv-serien utallige gange, når den bliver genudsendt ved juletid. Jeg gik i gang med bøger med den indstilling, at jeg nok ikke ville kunne lide dem. Beskrivelsen af dem minder så meget om Anne-bøgerne. Så jeg troede, at forfatteren måske havde forsøgt at koge suppe på gamle ben. Men jeg må sige at jeg finder dem, værende meget behagelig læsning. ( Er der andre end mig, der bliver sprogligt påvirket af det de læser?)

Emilys mor er død nogle år inden og da hendes far også dør, bliver hun taget ind af moderens familie, de meget rige og stolte Murrays, der ellers bandlyste moderen i sin tid, da hun giftede sig med Emilys far, hvis sociale status ikke levede op til familiens standard. Emily har et meget drømmende væsen, hun higer efter at digte og skrive historier og hun har fået en meget fri opdragelse af faderen, intet af dette falder ikke i god jord hos The Murrays.

Thomas Shawver - The Dirty Book Myrder, a Rare Book Mystery. Bogen udkommer d. 6. maj og er et læseeksemplar fra Netgalley.com. Efter hvad jeg kan forstå af synopsisen, handler bogen om Michael Bevan, han er opkøber med speciale i sjældne antikvariske værker. På en auktion, finder han både nogle sjældne japanske skriftruller, samt en udgave af en bog af den franske forfatter Colette med inskription af Hemingway. Michael og hans kollega Gareth Hughes byder på sagerne, men bliver i opløbet overbudt af en ukendt. Næste morgen bliver Gareth fundet myrdet og Michael bliver mistænkt for mordet og nu må han selv forsøge at opklare mordet for at rense sit navn.

Bog nummer to i serien Left Turn at Paradise udkommer til august i år. Jeg synes det er nogle flotte forsider med fede effekter. Bøgerne er desværre kun tilgængelig for læsere bosiddende i Storbritannien, så jeg må have været heldig og fløjet under deres radar, siden jeg har fået adgang til denne alligevel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar