lørdag den 24. maj 2014

Bogkøb i maj. Anden del. (fødselsdagsudgaven)

De fleste af bøgerne i dette indlæg er fødselsdagsgaver fra min mand. Han hader, at købe fødselsdagsgaver eller bare at shoppe i det hele taget. Så han spurgte, om jeg ikke bare kunne købe nogen bøger selv, så det har jeg gjort!

Første bogbestilling er fra CDON.com, det er ikke så tit jeg køber bøger gennem dem. Man kan ikke altid regne med, at beskrivelserne på bøgerne er rigtige. De får tit rodet rundt i de forskellige slags bøger. De kalder konsekvent alle hæftede udgaver for paperbacks eller pocket. Som regel kan jeg dog selv, regne det ud ved hjælp af før prisen. Det hænder, at de har tilbud eller lagersalg, med meget favorable priser, så jeg holder altid et vågent øje med deres hjemmeside. Lige nu har de 33% på alle Harry Potter på dansk i indbunden udgave.


Nå, men jeg købte følgende bøger Anne-Cathrine Riebnitzskys - Kvindernes krig og vinderen af De Gyldne Laurbær 2013 Forbandede Yngel i signeret udgave. Der stod ikke noget om, at den var signeret, det opdagede jeg først da jeg pakkede den ud, så det opvejede det let beskadigede smudsomslag og var en dejlig overraskelse. Så købte jeg også Kat Zhangs - What´s left of Me og Once we were. For en gangs skyld er det en dualogi og ikke en trilogi. De handler om  noget så spændende som to sjæle i en krop.

Næste omgang bøger har jeg købt i Bog & Idé i Brønderslev. Det er A. J. Kazinskis - Forfølgerne, jeg har hørt meget om hvor fantastisk de to herre skriver, så jeg havde lyst til selv, at læse en af deres bøger. Hannah Kent - Uindviet jord. Bogen er bygget over rigtige hændelser og handler om den sidste person, der blev dømt til døden på Island, det var en kvinde, der havde dræbt sin mand. Jojo Moyes - Det sidste brev fra din elsker. Jeg tænkte på at læse den i februar til mit Valntine´s tema, men jeg fik aldrig købt den. Jeg læste Mig før dig af samme forfatter sidste år og jeg synes det var en fantastisk bog. Den sidste er Chimamanda Ngozi Adichies - Americanah. Og ja, jeg kan godt udtale hendes navn, som er forbavsende nemt i forhold til hvor afskrækkende det ser ud. Til udsalget  i år købte jeg to af hendes bøger, Lilla Hibiscus, en novelle samling og jeg havde En halv gul sol stående på hylden allerede, så det er et oplagt månedstema lige der.

Den sidste bog er en forudbestilling fra The Book Depository. Jeg har 7-9-13 været så heldig indtil videre, at alle mine forudbestillinger fra dem, er kommet ca. omkring udgivelses datoen. Nogle et par dage før, andre et par dage efter. Men jeg har hørt mange skræk historier om ventetider på flere måneder.

Forudbestillingen er sidste bog i Moira Youngs Dustlands trilogi, som jeg har hørt så meget om. Jeg følger en amerikansk kvinde på BookTube, hendes kanal hedder TodayinJensLibrary hun læser meget YA/ ungdomsbøger og vi har tit samme smag. Hun synes rigtig godt om denne trilogi og jeg bestemte mig for at prøve dem.

2 kommentarer:

  1. Åh, glæd dig til 'Det sidste brev fra din elsker', 'Uindviet jord' og selvfølgelig 'Forbandede yngel'. Det er sådan nogle gode, gode, gode bøger! Og så kunne jeg virkelig også godt tænke mig at læse 'Americanah' engang :)

    SvarSlet
  2. Ja, jeg tænker også at det bliver fantastiske sommer bøger :)

    SvarSlet