søndag den 24. august 2014

Bøger læst i uge 34-2014.

Som nogen måske har lagt mærke til, er andet bind om "Don Quixote" taget af min læseliste. Efter at have kæmpet mig igennem det første bind, gik jeg helt i stå. Jeg blev så træt af, at læse om Ridderen af den bedrøvelige skikkelse og hans tumpede væbner og måden historien blev fortalt på, irriterede mig grænseløst. Jeg kunne mærke, at det påvirkede min læselyst meget og jeg har derfor valgt at lægge bogen væk for nu.  

Vi har haft lidt travlt på gården denne uge, så det har primært været lydbøger jeg har haft tid til. Jeg har lyttet til:
 
Kerstin Gier - Rubinrot, Saphirblau og Smaragdgrün. De tre bøger i Der Edelstein trilogie, med undertitlen "Liebe geht durch alle Zeiten". Bøgerne er som fremgår lyttet til på tysk og det er gået Fabelhaft. Overordnet synes jeg det var en god og underholdende trilogi.

Bøgerne handler om den 16-årige Gwendolyn, der pludselig finder ud af at hun og ikke hendes kusine Charlotte, er den der har arvet familiens tidsrejsegen. Nu er problemet bare at Charlotte hele sit liv, har modtaget undervisning i dans, historie og almen omgangstone i forgangne tidsaldre, for at kunne begå sig ordentlig på tidrejserne og denne undervisning har Gwendolyn ikke modtaget.

Jeg kan rigtig godt lide hovedpersonen Gwenny. Hun er sjov, laver dumheder og jeg tænkte med det samme, endelig en 16-årig, der opfører sig som en teenager og ikke som en på 30 år. Figuren Xemerius, var også utrolig sød og likeable og fik mig gentagende gange til at trække på smile båndet.

De første to bøger føles ekstremt korte, lydbøgerne er begge på lidt over 4 timer. Hvilket ikke er ret meget. ( Til sammenligning er The Fault in Our Stars/ En flænge i himlen på lidt over 7 timer ).

Den sidste bog "Smaragdgrün"  er på over 6 timer og jeg må indrømme at den blev lidt langtrukken. Måske skyldes det forståelses problemer, men på trods af bogens længde, sad jeg tilbage med en del ubesvarede spørgsmål.

Det var lidt spøjst at lytte til en tysk lydbog oprindelig skrevet på tysk, af en tysk forfatter, hvor alle personerne har engelske navne og det hele foregår i London. Selv om jeg synes oplæseren havde en lidt speciel stemme til at starte med, var lydbogen godt fremført med forskellige stemmer, der gav personerne karakter.

Hele serien får 3/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar