lørdag den 30. august 2014

Læseliste september 2014.

Jeg er virkelig glad for min nye måde at lave månedens læseliste på. Mellem 6 og 7 planlagte bøger på en måned, er et rimmeligt overskueligt antal. Så har jeg meget mere frihed til, at lade lysten styre hvad jeg vælger at læse der ud over.
 
 
Bøgerne på september læselisten er:

Månedens tykke bog: Haruku Murakami - Trækopfuglens krønike. Bogen har jeg fået forærende af min søster. Af samme forfatter har jeg læst trilogien "1Q84" og jeg har lyttet til "Kafka på stranden" som lydbog.

Jeg er vild med Murakamis skrivestil, han formår at slå krølle på min hjerne, som ingen anden forfatter har gjort før. Det han skriver er for mig bogstavelig talt mind blowing. Jeg ved aldrig hvor hans fortællinger fører mig hen og det er helt befriende og lidt skræmmende, at slippe kontrollen engang imellem og lade al fornuft og logik fare, for bare at flyde med historien.

Månedens serie/trilogi: Christina Bonde - Besat, Skæbne og Følelse. Bøgerne er også kendt som "Nattens sanger"-trilogien.

Historien handler om den 23-årige Victoria, hvis liv er mærket af et meget voldeligt overfald begået af hendes eks-kæreste. Hun stoler ikke længere på kærligheden, men så møder hun den mystiske Lucas.

Månedens klassiker: Jane Austen - Emma. Efter "Stolthed og fordom" er "Emma" min helt klare Austen favorit bog. Jeg ejer en meget gammel, gulnet og slidt bogklubudgave af bogen, der er ved at falde fra hinanden. Så da Bechs Forlag, var så søde at sende mig et eksemplar af bogen, var det en super god lejlighed til, at genlæse bogen som denne måneds klassiker.

Månedens krimi: Michael Katz Krefeld - Afsporet. Denne spændingsroman er anbefalet af en af medlemmerne i min læseklub. Hun læser mange krimier og er helt sikkert Læseklubbens krimi connaisseur.

I Læseklubben har vi sammen læst " Protokollen" der er første bog i forfatterens spændingsserie om  PET chef Nikolaj Storm og vicekriminalkommissær Katrine Bergman. Jeg har så selv læst efterfølgeren "Sort sne falder" og begge bøger var rigtig gode og underholdende.

"Afsporet" hører ikke med til den serie, men er en selvstændig krimi. Jeg er allerede afskrækket af gasmasken og blodet på den hvide flisevæg. Så det skal nok blive godt.

Månedens non-fiktion: Anna Funder -Stasiland. Bogen er købt på Saxo.coms lagersalg. Hvor jeg gennem tiden har gjort mange spændende og billige fund.

Jeg nyder ikke kun at læse ungdoms og fantasy bøger. Jeg kan i høj grad og så lide at læse historiske bøger og bøger om mennesker der lever eller har levet under andre forhold end jeg selv kender til.

Menneskets psyke interessere mig meget og især hvad der driver folk til at handle, som de nu engang gør i specifikke situationer. Derfor synes jeg denne bog så meget spændende ud.

Bogen er som det fremgår af forsiden, historier fra Østberlin i tiden før muren faldt og under sikkerhedspolitiet Stasis rædselsregime. I bogen fortælles historier om overvågning, frygt, og forræderi, mellem fremmede, naboer og familiemedlemmer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar