mandag den 29. december 2014

Årets bedste serier 2014.

Bøgerne jeg her, og i de to følgende indlæg, præsenterer som årets bedste, er de bøger jeg har givet fem stjerner på Goodreads. Der er knapt så mange som i 2013, selv om jeg har læst betydeligt flere bøger i 2014. Så jeg har åbenbart været noget skrappere i min bedømmelse af bøgerne i år end jeg var sidste år.


Jeg har valgt, at dele de bedste bøger op i tre kategorier, lydbøger, serier og enkeltstående bøger. Serierne i dette indlæg, er serier hvor jeg har givet en eller flere bøger i serien fem stjerner. Jeg fik desværre ikke læst nær så mange serier i 2014, som jeg havde håbet på.

J.R.R. Tolkien - Eventyret om ringen, De to tårne og Kongen vender tilbage. Selv om jeg har lyttet til Ringenes herre trilogien som lydbog, har jeg alligevel valgt, at tage den med på listen over de bedste serier jeg har læst. Bøgerne er også oplæst af Torben Sekov lige som Hobbitten-lydbogen.

Serien handler om hobbitten Frodo, der får overdraget den magtfulde ring, som Bilbo Sækker fik fingre i, i bogen Hobbitten. Ringen besidder stor trolddomskraft og nu må Frodo ud på en farefuld rejse, for at tilintetgøre ringen i Dommedagsbjergets ild, inden den onde troldmand Sauron fanger ham.

Jeg synes det er et fantastisk univers Tolkien har bygget op og jeg elsker det sindige tempo fortællingen bevæger sig i. Det er en fyldig og meget bastant fortælling. Det er anden gang jeg læser hele serien og den er stadig magisk for mig.

Laura Ingalls Wilder - Det lille hus på prærien-serien. Serien om Laura og hendes liv i pioneer-tidens USA, vækker gode barndomsminder for mig. Min mor læste bøgerne for min søster og jeg da vi var små.

I bøgerne følger vi pigen Laura fra barnsben af til hun er voksen. Fra hun sammen med sin for og mor og søskende, drager ud som nybyggere på Amerikas store prærie, hvor de møder indianere, ulve og andre nybyggere, til hun selv bliver gift og stifter familie.

Jeg har valgt at genlæse serien i år. De er skrevet helt formidabelt og giver et billede af en svunden tid, vi aldrig får igen. Hvor mennesker levede i samklang med naturen og benyttede alle de ressourcer naturen stillede til rådighed. Men som også var underlagt naturens luner i en grad, vi slet ikke kender til i dag.

http://bachsbooks.blogspot.dk/2014/09/christina-bonde-nattens-sanger.htmlChristina Bonde - Nattens sanger. Besat, Skæbne og Følelse. Dette er noget så usædvanligt, som en vampyr-trilogi, hvis handling meget overbevisende foregår i Danmark.

Serien følger den unge kvinde Victoria Rose, der efter et brutalt overfald begået af hendes eks-kæreste er gået i stå i sit liv, men gennem den mystiske Lucas, kommer hun pludselig i kontakt med en hel ukendt subkultur af vampyrer og det ændrer hele hendes liv.

Bøgerne var en god og positiv overraskelse. De er skrevet i et meget poetisk sprog, med nogle utrolige beskrivelser af følelser, der ramte meget dybt. En fantastisk velskreven trilogi.

http://bachsbooks.blogspot.dk/2014/11/nanna-foss-leoniderne.htmlNanna Foss - Leoniderne. Første bog i serien "Spektrum". Det er måske at strække den lidt, at lade en serie, hvor der kun er udkommet en ud af ni planlagte bøger figurere på denne liste. Men jeg var virkelig betaget og overrasket over, hvor velskrevet og god historien var i denne første bog og jeg var slet ikke i tvivl om at den skulle have fem stjerner.

Den første bog er en introduktion til hele seriens overordne plot, der omhandler tidsrejser. Vi møder denne bogs hovedperson Emilie og hendes to venner, den blinde Alban og dennes lillebror Linus. Trekløveret bliver i løbet af bogen udvidet med tvillingerne Noah og Pi. Hovedpersonen kommer til at skifte i hver bog og jeg kan næsten ikke vente på, at følge historien fra de andre personers synspunkt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar