søndag den 8. februar 2015

Bøger læst i uge 6-2015.

Vintermånederne og især januar og februar er stille måneder for os her på gården, derfor har det også været muligt for mig, at klemme lidt mere læsning ind end ellers.


De to første bøger jeg læste færdig i starten af ugen, havde lige som bøgerne fra uge 5, begge relationer til Anden Verdenskrig eller efterkrigstiden. Den første bog var "Signes hjemkomst" af Lars Johansson og den anden bog var "Hr. Isakozitz´Skat" af Danny Wattin, begge gode bøger, der gav stof til eftertanke.

"Min broders vogter" af Leif Davidsen, som er Læseklubbens bog valg i feb/marts, valgte jeg at lytte til som lydbog og den fik jeg lyttet færdig i løbet af ugen. Der kommer indlæg senere om den bog, efter Læseklubben har diskuteret den sammen.

Paula Stoker - The Art of Lainey. Efter at have læst mange følelsesmæssigt tunge og barske bøger i sidste uger, kunne jeg mærke at min læselyst var stærkt dalende. Derfor valgte jeg, at læse denne søde YA romance og det var lige det der skulle til.

Bogen handler om den unge pige Lainey, der meget brutalt bliver dumped af sin kæreste gennem tre år, den populære Jay, foran alle sine venner i hendes fars Coffee Shop. Hun er knust og kan ikke tænke på andet end, at hun vil have ham tilbage. Hendes bedste veninde Bianca, introducerer hende for Sun Tzus The Art of War og sammen lægger de en plan for at få Jay erobret tilbage. I planen indgår også en falsk kæreste, som bliver hendes co-worker på Kaffebaren outsideren Micha med tatoveringer og hanekam, som skal gøre Jay jaloux.

Det er på alle måder en meget forudsigelig historie, men det gjorde mig slet ikke noget. Det er rigtig sød fortælling og jeg synes persongalleriet var helt fantastisk. Lainey og Bianca har et dejligt veninde forhold, der helt sikkert giver meget af den gode stemning i bogen. Ideen med at inddrage The Art of War på den måde i historien, synes jeg var meget unik og anderledes.

Da jeg var yngre, så jeg på et tidspunkt en film eller en mini-serie, hvor Jensen Ackles spiller en rolle, som er meget lig den Micha har i bogen, med hanekam og det hele. Jeg må sige, at have Jensen Ackles på nethinden, mens jeg læste bogen, forringede på ingen måde oplevelsen.

4/5 stjerner.

Kasie West - The Distance Between us og On the Fence. Begge bøger er købt på The Book Depository.

Begge bøger er rigtig søde og letlæselige bøger. Igen er det meget nemt at regne udfaldet af historien ud, men det er altså dejlig nogle gange at læne sig tilbage og bare blive underholdt med en god fortælling uden at skulle tænke for meget.

"The Distance Between us" handler om den 17-årige Caymen, der møder den rige og flotte Xander. Alle hendes alarmklokker ringer, for hun er hele livet blevet advaret mod rige unge mænd af sin mor. Da hun selv er resultatet af moderens forhold til en rig ung mand, der forlod moderen det øjeblik han fandt ud af at hun var gravid og ikke nok med det, så betalte hans forældre moderen for at holde sig væk. Men ganske langsom falder Caymen alligevel for Xanders charmerende væsen.

Jeg kunne helt vild godt lide hovedpersonen Caymen i "The Distance Between us". Hun var rapkæftet og havde nogle sarkastiske comebacks, der sad lige i skabet. Bogen historie minde mig lidt om historien i "Pretty Woman".

"On the Fence" handler om den 16-årige Charlie. Hun er en tomboy, der er vokset op sammen med tre brødre og sin far. Moderen omkom i et biluheld, da hun bare var 6-7 år og hun har aldrig fået bearbejdet sorgen. Nabodrengen Braden har altid været en del af familien og som en bror for hende. Men efter Charlie har fået arbejde i en tøjbutik og er begyndt at få øjnene op for pige ting, som tøj og make-up, er det lige pludselig ikke det samme med Braden mere.

I "On the Fence" var det, de tætte bånd der var knyttet mellem hovedpersonen den 16-årige Charlie og hendes tre brødre, der gjorde historien speciel og værd at læse. Men jeg synes ikke den var helt så god som den første.

Det var sjovt at forfatteren, havde ladet nogle af personerne fra den første bog gå igen i den anden. Man behøver ikke læse dem i en bestemt rækkefølge, men det giver altså lidt til oplevelsen, at man allerede kender nogle af bipersonerne.

The Distance Between us 4/5 stjerner.
On the Fence 3/5 Stjerner.

2 kommentarer:

  1. Ej, jeg vidste slet ikke, at nogle af personerne gik igen i Wests bøger. Jeg elsker, når forfattere lader nogle af personerne fra tidligere bøger gå i igen i andre. Faktisk er jeg lidt ærgerlig over nu, at jeg startede på "On the fence" først, men så må jeg jo bare læse den anden bagefter :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg synes det er fint, når der er så diskret som i On the Fence. Pigen på gulvet i butikken ved siden af med de meget grønne øjne , er hovedpersonen fra "The Distance Between us" og Isa er hendes bedste veninde. Men det er så fint, for hvis man ikke ved det, har det ingen betydning for historien, men hvis man ved det, så er det en sjov lille detalje :)

      Slet