mandag den 23. februar 2015

Bøger læst i uge 8-2015.


I vinterferien har jeg afsluttet fire bøger og en lydbogs-novelle. Den første "Afterworlds" af Scott Westerfeld, var en meget stor skuffelse. Den næste "Pioneer Girl" af Laura Ingalls Wilder, begyndte jeg på at læse i starten januar og blev altså færdig med den i sidste uge. Den sidste bog er debutanten Nayomi Manuweeras roman om Sri Lanka "De tusind spejles ø". Alle de ovennævnte bøger, har jeg lavet separate indlæg om, som kan findes ved at klikke på bøgernes titler.

Mikkel Birkegaard - Kjærstads alfabet. Denne korte lydbogs-novelle på bare 4 timer, følger de samme personer, drengen Arthur og den Sherlock Holmes inspirerede bogpantelåner og snushane Mortimer Welles, som bliver præsenteret i "Fra drømmenes bog".

Alle Mikkel Birkegaards romaner har et bogligt twist og denne gang går det ud på, at der cirkulerer nogle fortællinger, kaldet Kirsebærfortællingerne, rundt i byen. Disse fortællinger er på mystiskvis stærkt vanedannende. Ved første ord er læserne af fortællingerne hooked, de glemmer at sove og spise og de kan ikke slippe deres læsning, før de dør af det.

Det var skønt at være tilbage i 1840´ernes København, hvor enevældet synger på sidste vers og bogministeriet forsøger at styre befolkningen, ved at bestemme hvad der må læses. Selv om den er relativ kort, havde den alligevel dybde. Historien er spækket med rigtig gode og levende beskrivelser af København på den tid. Man kan lugte uhumskhederne og mærke de mange mennesker der færdes ind og ud af de byporte vi i dag kender som S-togstationer.

Desværre fås den anden af forfatterens noveller "Døde mænds stemmer" ikke som lydbog på e-reolen. Men jeg håber at begge noveller på et tidspunkt udgives i bogform, for dem vil jeg helt sikkert gerne eje.

4/5 stjerner.

Claire LaZelnik - The Last Best Kiss. Bogen er ene og alene købt fordi det er en moderne genfortælling af Jane Austens roman Persuasion/ Overtalelse.

I niende klasse falder Anna Eliot for den meget nørdede og ikke særlig populære, men søde og rare Finn Westbrook og hun dater ham lidt i smug. Men forholdet ender brat da hun afviser at danse med ham til en skolefest, fordi hun er bange for, hvad hendes veninder vil tænke om forholdet. Hun fortryder med det samme sin opførsel, men det er for sent, for Finn er flyttet fra byen.
I tiende klasse vender Finn tilbage og nu er han ikke længere den lille skravlede nørd. Han er blevet en eftertragtet pæn ung mand og hvad værre er, han ser overhovedet ikke Annas vej, men flirter og hygger sig med hendes veninder.

Det er en rigtig sød bog. Jeg synes forfatterens moderne fortolkning af hvordan historien kunne se ud i vor tid, rammer utrolig godt. De vigtige personer har for størstedelen bibeholdt deres oprindelige karakteristik, men forfatteren, har udviklet personerne og problemstillingerne, så de er blevet tidssvarende. Jeg kunne rigtig godt lide at jeg kunne genkende træk fra Austens bog, men at historien ikke bare er en kopi, der følger den gamle fortælling slavisk.

High School miljøet og intrigerne passer fint ind i opsætningen og jeg synes generelt at forfatteren slap utrolig godt fra det. Jeg er meget fristet til at læse flere af hendes Austen genfortællinger.

4/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar