tirsdag den 3. februar 2015

Lars Johansson - Signes hjemkomst.

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Gyldendal.

"Signes hjemkomst" er den selvstændige efterfølger af forfatterens første bog "Signe".  Begge bøger handler om forfatterens svigermor, Signe Gondrup, der var en meget speciel kvinde.

Romanen "Signe" læste jeg i 2013 sammen med min læseklub, hvor vi også så den prisbelønnede dokumentarfilm "Den tyske hemmelighed", om datteren Kirstens rejse til Tyskland, for at finde oplysninger om moderens fortid og sin egen herkomst.

Bogen starter da Signe efter 3 år i Tyskland, hvor af de sidste 9 måneder blev tilbragt i en amerikansk interneringslejr, vender Signe tilbage til Danmark, med sin lille datter Kirsten. Der er resultatet af en voldtægt. Ved grænsen bliver Signe anholdt og senere dømt for angiveri. Hun ved ikke om hendes livs store kærlighed den tyske officer, Felix Markworth, stadig er i live, men drømmer om at møde ham igen.

Signes historie er bygget op om faktuelle begivenheder og oplysninger og fyldt ud med forfatterens malende fiktionsbilleder. Lars Johansson skriver mesterligt og kommer ind under huden på hovedpersonen. Man både beundrer hendes selvstændighed og overlevelsesinstinkt. Samtidigt med at man bliver sur på hende, over hendes totale mangel på empati og interesse over for datteren.

Med "Signes hjemkomst" runder forfatteren fint fortællingen om Signe Gondrup af. Jeg synes ikke der var så meget kød på benene, som i den første bog. De mange erotiske fantasier Signe havde om hende selv og Felix  i løbet af bogen irriterede mig og jeg følte nogle gange det var unødvendigt fyld. Den blev en anelse langtrukken til sidst. Men det var rart at få afslutningen og de sidste brikker på plads.

3/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar