onsdag den 11. februar 2015

Rob Thomas & Jennifer Graham - Mr. Kis and Tell.

Bogen udkom i januar 2015 og er en forudbestilling fra The Book Depository.

I denne anden bog i serien om privatdetektiven Veronica Mars. Bliver Veronica hyret af et forsikring firma til at undersøge et meget voldeligt overgrebet på en escortpige, en pige hun kender fra sin high schooltid.

Det er dejligt at være tilbage i Neptunes mørke og dystre småbys univers. I den første bog savnede jeg i den grad både Logan og Weevil. Heldigvis er de begge tilbage i stor stil denne gang.

Jeg elsker den måde forfatterne lader hovedpersonerne udvikle sig, det er ikke altid på den måde man forventer og ikke altid mod det bedre, men det er det der gør Veronica Mars universet så specielt at følge. Jeg kan også rigtig godt lide den måde bipersoner og hændelser fra tv-serien/filmen/ den første bog, bliver brugt igen og giver et genkendeligt og troværdigt bymiljø. Det giver på en måde utrolig meget til historien, når offeret er en, hvis historie man kender lidt til i forvejen.

Denne gang synes jeg, at Veronica var lidt for inaktiv og anonym. Efter min mening har hun ikke helt det samme drive som hun plejer og hun var heller ikke så snarky som hun plejer at være. Men nu da der er udskiftning i sigte på sheriffens kontor og måske ikke til det bedre, er der igen lagt op til flere lige så spændende bøger i serien og jeg glæder mig til at læse dem alle.

Har du ikke set tv-serien eller filmen, så gør dig lige selv den tjeneste, at se dem inden du læser bøgerne, for hele mulevitten hænger uløseligt sammen.

4/5 stjerner.

2 kommentarer:

 1. Det er simpelthen en af de bedste serier jeg har set i flere år, og jeg genser den når jeg kan, og forsøger altid at overbevise andre om at de skal se den.
  Har sågar 'hjernevasket' mine mediefagselever med den (og de tog godt imod den!) :)

  Bøgerne er bare den bedste undskyldning for at vi kan følge mere med i Veronica's liv når nu vi ikke kan få mere TV eller film.
  Jeg savner Neptune så meget!

  (Det er så super awesome at der er meget mere Logan i den her - da jeg læste de første sider han var med, klappede jeg i mine hænder af fryd!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var så skuffet dengang tv-serien blevet canceled, men bøgerne er en rigtig god erstatning.

   Det jeg synes der er så fedt ved serien er uforudsigeligheden og at det hele ikke er sort og hvid, men alle, inklusive Veronica, har dårlige sider og ikke altid benytter sig af helt lovlige tricks, samt at man aldrig kan vide sig sikker på hvem der er skurken eller hvem dør næste gang.

   Slet