torsdag den 26. marts 2015

Jean Kwok - Mambo i Chinatown.

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Bazar.

Jeg elsker romantiske dansefilm og kinesiske bøger, så denne bog var helt perfekt for mig.

Historien foregår i Chinatown i New York og følger den unge kvinde Charlie, der er en ABC, det vil sige en American Born Chinese. Hun har altid haft det svært i skolen og hun er meget klodset. Hun har ikke haft nemt ved at få arbejde, men klarer sig som opvasker i den restaurant, hvor faren er en dygtig nudelmager. Efter morens død har Charlie taget sig af sin nu 11-årige søster Lisa. Ved et tilfælde kommer Charlie til at arbejde som receptionist i et danse studie og hun finder sin passion her i livet. Men i takt med at Charlie blomsterne op bliver Lisas helbred bare dårligere og dårligere.

Bogen er noget så forfriskende, som en kinesisk chick-lit. Men ikke nok med, at den handler om en kvindes udvikling fra en grim ælling til en meget smuk og selvsikker svane. Så handler den også om det at leve i to kulturer, den kinesiske og den amerikanske. Charlies far er fastforankret i den kinesiske kultur og dyrker den østlige lægekundskab, ritualer og overtro. Hvor imod hans piger udover det, også må lære at begå sig i den amerikanske kultur der omgiver dem. Det synes jeg gav et meget spændende aspekt til bogen.

Selv om kærlighedshistorien var meget forudsigelig, synes jeg den var rigtig sød og det var lidt sjovt og nyt, at opleve en kineser som hovedperson i en hovedsagelig romantisk bog. Det ligger ellers ikke til de fleste af de kinesiske bøger jeg hidtil har læst.  Faktisk var det næsten en helt befrielse, at Mao og kulturrevolutionen ikke bliver nævnt med et eneste ord.

Jeg er vildt begejstret for bogen og tror vi kommer til at se flere vestlige tendenser i de kinesiske romaner frem over. "Mambo i Chinatown" kan anbefales til alle, der godt kan lide at en letlæselig romantisk historie, der er alligevel har lidt mere at byde på end de traditionelle chick-lit bøger.

5/5 stjerner.

2 kommentarer:

  1. Har du læst "Midt imellem" af samme forfatter? Den er så skøn :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, jeg har flere gange overvejet at købe den, men var ikke helt sikker, men den skal jeg da have fat i nu. Hun skriver virkelig godt :)

      Slet