onsdag den 18. marts 2015

Lækkerier i postkassen #20.

Fra forlaget mellemgaard har jeg modtaget "Min farfar, nazispionen" af Birgitte Dyrberg.

Beskrivelse af bogen:

Min farfar var kun 30 år, da han blev likvideret, og det er svært at argumentere for, han ikke fortjente det.

Allerede som teenager var han begyndt at flirte med nazismen, og i 1930’erne drev hans frygt for bolsjevismen ham i armene på NSDAP. Også hans grådighed spillede en rolle – tyskerne lovede ham guld og grønne skove, hvis han ville stjæle hemmeligheder til dem. Det blev starten på en omtumlet tilværelse som stikker i Jylland, spion på militærinstallationer og fabrikker, tolk under Gestapos torturforhør, fast arbejdsmand på en flyverute mellem Kraków og østfronten og guldtyv fra koncentrationslejren i Dachau.

Men det blev også årsagen til, min familie i flere generationer har været plaget af én mands uudslettelige ugerninger. Min farfar, nazispionen er et forsøg på at forstå en mand, der tilsyneladende var blottet for anstændighed, men også et opgør med en mørk social arv.

Jeg synes det er interessant, at der er begyndt at dukke så mange historier op om de mennesker, der valgte den forkerte side. Jeg glæder mig rigtig meget til at læse bogen. Tak til forlaget!

2 kommentarer:

  1. Wow! Det lyder som en spændende bog!😊

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, ikke. Jeg synes det er så interessant, hvordan en mand dårlige valg, kan påvirke flere generationer af mennesker. Jeg ville også rigtig gerne læse den der "Amon, Min bedstefar ville have skudt mig" af Jennifer Tegee. Den lyder også virkelig spændende.

      Slet