mandag den 18. maj 2015

Bøger læst i uge 20-2015.

I tirsdags brændte harddisken på vores computer sammen. Vi mistede alle de fotos og små film vi havde med børnene, for jeg havde selvfølgelig ikke fået lavet en back-up af det, for det kan man jo altid gøre og pludselig er det for sent.

Endelig lørdag fik jeg adgang til en anden computer, en bærbar. Vi er ikke helt venner endnu. Jeg er vanemenneske og jeg har lidt svært ved at begå mig på den. Den mangler blandt andet et fotoredigeringsprogram, så jeg har valgt at låne fotos, af de omtalte bøger, fra internettet.

 
I indlægget om læste bøger i uge 19, glemte jeg at tage første bog i Haruki Murakamis 1Q84-trilogien med på listen. I  denne uge fik så jeg lyttet til de sidste to bøger i trilogien og jeg har lavet et separat indlæg om hele trilogien. En anden bog jeg har læst i sidste uge er "Liverpool Street" af Anne C. Voorhoever, den overraskede mig positivt og den har jeg også lavet et indlæg om.

Udover de bøger, har jeg læst og lyttet til følgende bøger:

Knud Pedersen - Churchill-Klubben. Bogen er købt for ganske nylig i Bog & Idé i Brønderslev.

Churchil-Klubben blev dannet af nogle 4-17-årige drenge fra Aalborg i 1941. Da de synes, at danskerne ydede for lidt modstand og generelt var for passive over for den tyske besættelsesmagt. Klubben lavede forskellige former for sabotage, blandt andet hærværk og brændsætning, mod tyske besiddelser eller virksomheder, der arbejdede sammen med eller for tyskerne.

Historien fremstår med samme sprog og retstavning, som da den udkom i 1951 og det kan godt være lidt svært at læse. Det er også godt at have den jyske underspillede og bagatelliserende mentalitet med i baghovedet, når man læser om Klubbens bedrifter, for selv det er skrevet i en let tone, var det helt bestemt farlige sager drengene begav sig af sted med og det kunne meget vel have kostet dem livet, hvis de var blevet overladt til tyskerne.

Churchill-Klubben får 3/5 stjerner.

Vi kan sove i flyvemaskinenUlla Terkelsen - Vi kan sove i flyvemaskinen. Bogen er lyttet til som lydbog hentet hos Mofibo.

Jeg har altid været stor fan af Ulla Terkelsens udenlandsreportager. Hun virker som en stærk kvinde med sine meningers mod. Derfor har jeg længe ville læse hendes bog, men jeg er ikke ubetinget tilhænger af biografier af og om nulevende personligheder, da de enten er skandaleorienteret eller har en tendens til at ikke at være andet end en omgang navlepilleri. I begge tilfælde, ikke noget der interessere mig.

I bogen fortæller Ulla Terkelsen, omend noget rodet, men alligevel meget interessant om de store historieske begivenheder, hun har været øjenvidne til, når hun, som journalist for diverse tv-stationer, har skullet dække nyheder fra det store udland. Hun har oplevet mange store skelsættende begivenheder, der har skabt verdenshistorie og som har været med til at forme den verden vi lever i i dag.

Jeg kan ikke undgå at være misundelig på det liv hun har levet og som hun bestemt ikke virker til at være færdig med. Hun er meget skarpsindig og er ikke bange for at sige sin mening. Hun har et overblik og en unik måde at anskue tingene på. Det skinner i gennem, at hun har levet et hårdt liv, med mange mænd, skilsmisser og alkohol. Men det er ikke noget der dominerer bogen og det er jeg glad for. Jeg hader slibrige Se&Hør detaljer og generelt bare To Much Information historier.

Vi kan sove i flyvemaskinen får 3/5 stjerner.

4 kommentarer:

 1. Åh jeg lider også af stor frygt for at miste billeder osv. - så har investeret i icloud. Det giver lidt ro at vide at alle vores billeder ligger i en sky der ikke kan brænde sammen. Men alt mit skolearbejde ligger på en lille harddisk, så den skal jeg nok også snart have lavet backup af. Er der ikke en eller anden specialist der kan trække indholdet fra harddisken selvom den er brændt sammen?

  SvarSlet
  Svar
  1. God ide med iCloud, men jeg er bare for mistænksom, når det kommer til at lade min fotos svæve rundt et sted ude på internettet.

   Der er rigtig nok et firma nede ved Århus, der kan hente ting ud fra sammenbrændte computere, men det koster fra 1500,- kr. og op efter og det er bare mange penge for nogle familie fotos.

   Slet
 2. Helt ufattelig træls med harddisken :-(
  Jeg kan anbefale billedredigeringsprogrammet GIMP - det er gratis og let at bruge.

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Da vi købte kameraet var der et fint program med fra Canon, men den cd-rom har jeg jo fået væk for længst, så jeg vil da prøve det der GIMP. Jeg er altid fan af det der er gratis ;)

   Slet