onsdag den 22. juli 2015

Frederik Brinth Christiansen - Mino & dragen.

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Tellerup.

Det er den første bog i en serie om drengen Mino, der bor sammen med sin far i et helt almindelig gult hus på en helt almindelig villavej. Han går i skole, hvor han bliver hentet af sin farfar, der fortæller soldaterhistorier. En dag får Mino et æg med posten, ægget er fra hans ravnemor, som han ikke ved hvor er, men som han tænker meget på.

Jeg har læst bogen højt for mine døtre på henholdsvis 9 og 6 år. Hende på 9 år mistede interessen efter et kapitel, hun synes bare den var alt for mærkelig. Den lille hang ved  hele vejen. Men der var mange ting, hun ikke forstod og hun efterlyste også flere billeder i bogen.

Det var svært for mig at bedømme hvilken aldersgruppe bogen er skrevet til, da jeg synes den var for barnlig til de ældre børn, hvilket nok også var derfor at hende på 9 år ikke gad høre den, på den anden side synes jeg der var mange ting, som hende på 6 år ikke forstod og som stadig ikke gav mening i hendes verden, selv om jeg forklarede det så godt jeg kunne.

Som voksen må jeg indrømme, at det for mig er en meget mærkelig historie, jeg synes historien ville for mange ting på en gang og prøvede for hårdt at være fjollet og sjov. Lidt fjolleri er godt, men her bliver det altså for meget. Jeg sad hele vejen i gennem og tænkte på, hvorfor de dog ikke kunne spise almindelig mad. Hvorfor er der ingen der tager sig af den stakkels Mino. Hvad er det for noget med de forældre, der opfører sig som børn.

Jeg synes det er synd, da det egentlig er et meget relevant og seriøst emne bogen handler om, Minos savn af moren, der bliver til dragen Tom, der vokser hver gang han tænker på hende. Det er meget rørende. Men historien er simpelthen for mærkelig for mig.

Bogen får 1/ 5 stjerner.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar