mandag den 30. november 2015

Læst og lyttet uge 48-2015.


Jeg har ikke fået afsluttet en eneste fysisk bog i denne uge. Jeg er pt. i gang med at læse den enormt tykke Den afmægtige af Ulrik Langen, der handler om Christian 7. Den er ikke bare tyk, men den tager også lang tid at læse, da det er meget tungt stof, helt bestemt uhyre interessant, men meget tungt.

Til gengæld er det blevet til tre lyd bøger. De to af dem var Shift og Dust, der er de sidste to bøger i Silo-trilogien af Hugh Howey. Jeg kom til at bytte rundt på rækkefølgen, men det gik alligevel og det er en af de bedste trilogier jeg har læst i år.

Den sidste bog jeg fik lyttet er:


Cecilia Samartin - Drømmehjerte. Bogen er købt i Bog & Idé i Brønderslev og jeg har tidligere læst Senor Peregrino og La Peregrina af samme forfatter, der er to bøger som hænger handlingsmæssigt sammen. Der skulle komme / er kommet en tredje bog, men jeg har ikke kunnet finde ud af noget om den. Titlen skulle i følge Goodreads være Los Peregrinos?

Drømmehjerte følger to kusiner, Nora og Alicia, der vokser op sammen i Cuba. Deres liv er let, da de tilhører de mere privilegerede i landet. Men alting ændrer sig da Fidel Castro kommer til magten. Det lykkes Nora at flygte til USA sammen med sin familie, mens Alicia bliver på Cuba. De to kusiner skriver breve til hinanden og gennem disse breve fortælles en historie om savn, håb og et folk der bliver presset til det yderste og et land i frit fald.

Det er en hjertevarm, sanselig og poetisk historie. Jeg blev grebet af de to kvinders fortælling og de stærke følelser forfatteren portrætterer. Det er en sensuel og meget bevægende historie. Jeg synes måske slutningen blev lidt for amerikansk, men jeg kunne bære over med det i dette tilfælde. Den er stærkt anbefalelsesværdig.

Bogen er lyttet som dansk lydbog hentet på Mofibo. Oplæseren talte noget langsomt, men ellers var det en rigtig fin indlæsning.

Drømmehjerte får 5/5 stjerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar